ALTE DESERTURI

FURSECURI "LINZER" (LINECKÉ KOLÁČE)

                                                 
     " La multi ani tuturor! Sa aveti parte de un an plin de realizari si bucurii. Sa va ajute Dumnezeu sa va indepliniti si cele mai tainice vise."
                                     
     Iata si prima postare pe anul 2012. Vor urma o serie de fursecuri destinate Craciunului si Anului Nou.
 Cam tirziu, stiu, dar cu doi bebei dintre care unul de 3 luni si jumatate este cam greu sa postez. Asadar, sper sa va fie reteta de folos candva, poate o veti pregati pentru Craciunul 2012. M-as bucura tare mult.

 FURSECURI "LINZER"


     INGREDIENTE: Aluat: 650 g faina
                                           250 g zahar pudra
                                           250 g unt
                                           2 oua
                                           un pliculet praf de copt
                                           un pliculet zahar vanilat
                                           un praf sare

     Intr-un castron se amesteca toate ingredientele. Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. 
     Aluatul obtinut il invelim in folie alimentara si il lasam la frigider de la cateva ore pina la cateva zile. Binenteles ca il putem pregati si imediat, dar eu mi-am format un obicei din a pregati toate aluaturile pentru fursecurile de Craciun intr-o seara, dintre care, incepind de a doua zi le coc fara sa ma grabesc si le depozitez in doze de platic. Aceste pregatiri incep cam de la inceputul lui decembrie. Toate fursecurile pe care le voi posta devin mai fragede si mai bune odata cu trecerea timpului.




     Cind va lasa inima pregatiti fursecurile asa. Pe blatul de lucru intindem foaie de aluat cam de 3-5 mm grosime pe care o decupam cu forma speciala pentru fursecuri Linzer.

                                
     Trebuie sa avem grija sa decupam in cantitati egale fursecurile cu cele doua forme. Daca nu avem si forma cu decupatura in mijloc putem folosi o forma rotunda normala. Decupatura o realizam cu ajutorul unui degetar. Acest lucru m-a invatat o vecina mai in varsta si functioneaza.
     Fursecurile le coacem cam 8-10 minute la 180°C. Trebuie sa avem grija, ele se coc foarte repede. Baza fursecului trebuie sa fie usor rumenita, in rest ele vor fi albe si frumoase. Imi pare sincer rau, dar nu am reusit sa fac fotografii in timpul prepararii. Toate pregatirile le-am facut noaptea cind copii dormeau.
     Odata coapte le depozitam in doze de plastic. Inainte cu 2 zile de Craciun le lipim intre ele cu un gem dulce acrisor. Acest gem poate fi in mod clasic de coacaze sau de caise, sigur nu de prune. Inainte de servire le presaram cu zahar pudra. Sunt super, super bune. Sunt fursecuri traditionale de Craciun la slovaci, dar sunt ideale si la o cescuta de cafea.


     Spor la preparat si de ce nu, la mancat va ureaza,
     Nico

DECUPATOARE FURSECURI LINZER CU MOTIVE DE CRACIUN





Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.