ALTE DESERTURI

CORNULETE CU VANILIE (VANILKOVÉ ROŽKY)



     Din seria "Din pregatirile Craciunului" face parte si reteta cornuletelor cu vanilie. A fost postata si pe celalalt blog, dar la fel ca toate celelalte retete a fost stearsa de un "psihopat". Asadar, voi combina fotografii noi cu cele din anii anteriori.




     INGREDIENTE: 250 g faina
                                200 g unt
                                100 g nuci macinate
                                70 g zahar pudra
                                1 galbenus de ou

     Toate ingredientele se amesteca. Aluatul obtinut se infoliaza si se lasa la rece 2 ore sau de pe o zi pe alta . Se ia cate o bucatica de aluat si intre palme se formeaza un sul cam de 3-4 cm. Se aseaza in tava arcuindu-se usor capetele sau le putem indoi mai mult sub forma de u intors. Se coc in cuptorul incins la 180°C pina incep sa se rumeneasca la baza. Calde le tavalim prin zahar pudra amestecat cu 1-2 pliculete zahar vanilat. Le amestecam cu grija pentru ca sunt foarte fragede si se pot rupe. Se depoziteaza in doze de plastic (se pot pastra timp indelungat) pina in momentul servirii. Sunt intr-adevar delicioase.
     O fotografie mai in detaliu:



     Pofta buna,
     Nico

     PS: Fotografiile notate cu "Nico" sunt din anii anteriori, cele cu "nicoliabucatar" sunt de anul acesta. Uitindu-ma la fotografiile de anul acesta am vazut ca sunt datate cu 12.12.2011, iar in acest moment cind scriu reteta inca mai papam din ele la cafea.


FORMA TIPAR PENTRU CORNULETE CU VANILIE
FORMA DE SILICON PENTRU CORNULETE CU VANILIE





Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.