ALTE DESERTURI

BOMBOANE RAFFAELO



     Dedic aceste bomboane surorii mele, Aurelia Iulia care si-a serbat ziua de nastere pe 22 martie. Sa traiesti Aurelia (Lia), sa fii iubita si sanatoasa pina la adanci batrineti. Reteta am facut-o exact in acea zi insa nu am avut timp sa o postez pina astazi. Totodata ii doresc "La multi ani" si mamei nostre si o imbratisez cu mare drag. Noi trei ne sarbatorim ziua de nastere din trei in trei zile.





     INGREDIENTE: 100 gr faina de migdale (migdale macinate)
                                    60 ml lapte condensat indulcit
                                    650 gr ciocolata alba
                                    10 ml esenta de cocos
                                    60 gr foi de napolitana
                                    35 bucati alune de padure
                                    nuca de cocos pentru imbracat bomboanele



     Foile de napolitane se taie fasii subtiri, dupa care se taie in bucatele mici pe latime.


     Intr-un castron la bain-marie se topeste 250 gr ciocolata alba.


     Cind s-a topit se adauga laptele condensat, esenta de cocos si faina de migdale. Amestecam cat sa incorporam toate ingredientele. Se obtine o compozitie destul de solida, dar care se poate modela foarte usor.


     Alunele de padure le prajim putin pe foc mic cat sa isi schimbe gustul si sa se decojeasca usor.

    
     In timpul modelarii ne inmuiem mainile in putin ulei ca sa fim sigure ca nu ni se lipeste ciocolata de maini. Se ia cate o aluna care se imbraca in compozitia ciocolatoasa si intre palme ii dam forma rotunda. Fiecare bomboana se tavaleste (imbraca) prin bucatelele de foi de napolita. Se apasa bine sa se lipeasca acestea de bomboana, chiar daca riscam sa ii stricam putin forma.


     Intr-un alt vas la bain-marie topim cantitatea de ciocolata ramasa, respectiv 400 gr. Cind este fluida se ia fiecare bomboana si se imbraca in ciocolata alba, dupa care o tavalim prin nuca de cocos. Asezam pe un blat de lemn si dam la rece cateva ore.
     Fiecare bomboana o asezam in cosulet de hartie si putem servi sau le putem ambala si face cadou persoanei indragite.







     Din aceste cantitati ies 35  bucati de bomboane Raffaelo.

     Pofta buna!
     Nico

     PS: Cu aceasta reteta particip la concursul lunar de pe Decorix.ro. Daca va place reteta mea si va face placere sa o votati o puteti face AICI. Va multumesc frumos tuturor!

     Update: In urma deliberarii juriului Coolinaria am primit pentru acesta reteta un premiu special oferit de catre cei de la Decorix. Premiul consta in 4 forme pentru aspic.




Nicoleta Grófová

8 comentarii :

  1. Buna nico
    vreau sa incerc bombanele dar nu inteleg ceva:in reteta scri 650 gr ciocolata iar cind amesteci componentele in bol spui ca pui 250 gr de ciocolata .care e cantitatea corecta?
    Dorel(floaca)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Dorel,
    Cantitatea corecta este de 250 gr cum scrie, celalte 400 gr se folosesc apoi, adica se topesc si se tavalesc bomboanele la sfarsit prin ciocolata alba si apoi prin fulgi de cocos. Mai citeste odata cu atentie. In functie de calitatea ciocolatei daca este nevoie iti recomand ca la sfarsit cind le tavalesti prin ciocolata alba, eventual sa le lasi putin la scurs pe un gratar si apoi sa le dai prin cocos. Te astepti sa imi spui daca te-ai descurcat. Numai bine, Nico

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Nico
    le-am facut si ti-am trimis poze pe rc

    Paste fericit

    dorel

    RăspundețiȘtergere
  4. Le-am facut cadou Angi, trebuia sa le fac frumoase. Te pup, Nico

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.