Ne place pestele...si mai ales somonul. Aceasta reteta am pregatit-o intr-o zi de sambata pe vremea concursului Delimano. Fiind in urma cu postarile am decis sa o public cu data la care a fost gatita.
Este foarte gustoasa si foarte usor de facut.
INGREDIENTE: 150 gr unt
1 lamaie
ulei de masline
1 kg cartofi
500 gr somon
rozmarin, patrunjel verde, marar uscat macinat
Pregatirea garniturii: Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete. Ii fierbem in apa cu sare pana se inmoaie. Cind sunt fierti se scurge apa. Ii punem intr-un castron si adaugam untul bucatele, precum si patrunjelul tocat fin. Se amesteca prin rasucire si se servesc fierbinti impreuna cu pestele.
Pregatirea somonului: Fileul de somon se pregateste fara piele. Intr-o tava se aseaza fileurile care se stropesc cu ulei de masline. Presaram peste fiecare bucata de somon, marar macinat si putin rozmarin. Asezam si cate o jumatate de feliuta de lamaie fara coaja,
acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 15-20 minute. Dupa acest timp descoperim si coacem inca 5 minute.
Servim somonul cu cartofii si cu felii de lamaie.
Pofta buna,
Nico
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu