Aceasta reteta de fursecuri Linzer este preferata mea. Mai am una postata pe blog, dar cea de fata este pe locul I in clasamentul preferintelor. Binenteles ca nu aveau cum sa lipseasca dintre dulciurile acestui sfarsit de an.
INGREDIENTE: 400 g faina
120 g zahar pudra
240 g unt sau margarina
1 pliculet de praf de copt
coaja de la o lamaie
2 galbenusuri
gem de coacaze rosii pentru lipit
Toate ingredientele se pun intr-un castron si se amesteca pana obtinem un amestec omogen.
Untul sau margarina trebuie sa fie la temperatura camerei. Trebuie sa precizez ca de fiecare data am folosit margarina pentru ca mie personal nu imi place gustul de unt in aluaturile fragede. Dupa framantare putem coace fursecurile imediat sau putem da aluatul la rece pentru 1-2 zile.
Se intinde aluatul pe suprafata de lucru infainata si taiem fursecurile cu forma speciala (cea cu decupatura in mijloc) sau le putem taia cu paharul. Pentru partea cu decupatura vom folosi degetarul (asa m-a invatat o vecina batrana...pe vremuri numai existau atatea forme si formulete ca in ziua de azi).
Le coacem in tava neunsa.
Cind incep sa se rumeasca usor la baza le scoatem din cuptor..
Partea de aluat care ramane dupa ce am decupat o foaie de aluat o asez deoparte si la sfarsit le amestec pe toate, urmand sa le coc separat. O sa vedeti ca la coacere isi modifica forma, de aceea le consider rebuturi si le asez intotdeauna deoparte avand grija sa fie mancate numai de cei ai casei :).
De obicei aceste fursecuri le fac cu doua saptamani inainte de Craciun si pana sa le umplu (lipesc) le depozitez in doze de plastic.
Inainte cu doua zile de Craciun le lipesc cu un gem acrisor, respectiv cu gem de coacaze rosii. Le asez in aceeasi doza si inainte de servire le presar cu zahar pudra.
Sunt foarte fragede, bune si aromate. Sarbatori fericite in continuare!
Cu prietenie,
Nico
DECUPATOARE FURSECURI LINZER CU MOTIVE DE CRACIUN

Ce frumoase sunt si delicioase cu siguranta!
RăspundețiȘtergereMultumesc Antonia, draga mea. Te imbratisez, Nico.
ȘtergereSuper!!! Si mie imi plac foarte mult aceste fursecuri! Un An Nou cu sanatate si realizari in toate! La multi ani!
RăspundețiȘtergereLa multi ani Nicoleta! Multe bucurii si impliniri in 2013!
ȘtergereSunt superbe!! Un an nou minunat sa te intampine! Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc Paula si La multi ani! Sanatate si tot ce iti doresti!
ȘtergereMargarina nu este sanatoasa mai bine o inlocuiesti cu ,,,untura de porc '''de fapt aceasta se folosea pe vremea bunicilor ,multumim de reteta o s-o incerc cu untura ,God bless !!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereBuna Ana. In reteta am vazut ca este specificat "unt sau margarina". Recomand untul, nu cred ca vor avea acelasi gust cu untura de porc. Este alegerea ta cum pregatesti reteta mea, dar eu cu untura nu am incercat si deci nu iti pot face recomandari legate de acest aspect. Numai bine, Nico
Ștergere