Hristos a inviat!
Pentru majoritatea dintre voi Pastele urmeaza. Slovacii fiind catolici, anul acesta Pastele a fost in acest weekend si binenteles ca l-am sarbatorit si noi. Am facut in limita timpului liber cateva pregatiri printre care si acest tort. Este un tort care are la baza crema de vanilie si unt imbinate cu compot de mandarine. Gustul acrisor al compotului de mandarine compenseaza crema untoasa si per ansamblu nu este un tort gretos.
Daca va place sau nu, pareri pro si contra, precum si sugestiile voastre va invit sa le notati la finalul articolului in rubrica "Comentarii". Acestea ma vor bucura avand in vedere ca numai pot fi zi de zi alaturi de voi pe Facebook.
INGREDIENTE: Blat: 4 oua
4 linguri apa rece
200 g zahar pudra
1 pliculet zahar vanilat
125 g faina
100 g amidon alimentar
1 lingurita de praf de copt
Crema: 1 plic budinca de vanilie
500 ml lapte
250 g unt sau margarina
50 g zahar pudra
2 cutii de compot de mandarine (312 g fiecare)
Pregatirea blatului: Albusurile le separam de galbenusuri. Albusurile impreuna cu apa rece si un praf de sare le batem spuma tare. Adaugam zaharul pudra, zaharul vanilat si le incorporam in spuma de albusuri. Mai departe adaugam galbenusurile, faina, amidonul si praful de copt. Batem in continuare cu mixerul; nu este nevoie sa le incorporam cu grija sa nu se lase.
Forma in care vom coace blatul o ungem cu unt sau ulei si o tapetam cu faina. Turnam in ea aluatul obtinut si coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 40 minute. La sfarsit pentru siguranta va recomand sa faceti si testul cu scobitoarea.
Lasam blatul la racit pe un gratar.
Dupa racire blatul in vom taia in trei bucati.
Pregatirea cremei: Inca de la inceput va spun ca eu am pregatit de doua ori cantitatea de crema prezentata mai sus. Am procedat astfel deoarece am pregatit blatul intr-o tava cu diametrul de 23 cm si a iesit foarte inalt. Ideala este tava cu diametrul de 26 cm si in acest caz putem taia blatul si in doua.
Pregatim pudingul conform indicatiilor de pe ambalajul plicului folosit. In cazul meu continutul plicului se amesteca cu 500 ml lapte si 2-3 linguri de zahar. Fierbem pana incepe sa dea in clocot si apoi lasam crema la racit.
Intr-un vas incapator batem spuma untul cu zaharul pudra. Cind pudingul s-a racit il amestecam cu untul si omogenizam. Cu ajutorul unui mixer batem crema pana obtinem o spuma fina.
Asamblarea tortului: Pe un platou asezam prima bucata de blat pe care o insiropam cu suc de la compotul de mandarine. Asezam un strat de crema peste care vom aseza felii de mandarine din compot bine scurse. Continuam cu cea de a doua bucata de blat si procedam ca mai inainte: sirop, crema si fructe. La final asezam ultima bucata din blat pe care o insiropam generos.
Imbracam blatul cu un strat de crema si fiecare va orna acum dupa inspiratie si posibilitati. Din comoditate am folosit ciocolata decor de la Dr.Oetker, precum si 5 puisori de decor tot de la ei. Cele mai talentate dintre voi pot modela din pasta de zahar puisorii; nu este cazul meu fiind deficitara si la rabdare cat si la timp. Deci, am presarat pe partile laterale ale tortului ornamente din ciocolata, iar pe fata de sus de jur imprejur am spritat cateva randuri de crema. Le-am presarat si pe acestea cu ornamente de ciocolata, iar in mijloc am asezat puisorii nu inainte de a presara si cateva "firicele de iarba".
Am fost bucuroasa ca am reusit sa aduc primavara in casa noastra si binenteles ca cei mai entuziasmati de experienta mea culinara au fost Lukas si sotul meu. Tortul a placut la unison.
Paste Fericit tuturor!
Nico
Ce frumos arata tortul! Paste fericit iti doresc!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Paula. Paste fericit si voua...numai maine nu-i poimaine. Te pup, Nico
ȘtergereFoarte frumos tortul, Un Paste fericit!
RăspundețiȘtergereSunt sigura ca tortul a fost foarte bun,aroma si gust minunat!
Mersi Vero, un Paste fericit si voua! Tortul este foarte bun, mie mi-a placut foarte mult blatul care este afanat si aduce foarte mult cu piscoturile cumparate din comert. Am zis ca voi incerca sa fac unul asemanator dar cu budinca de ciocolata. Sunt sigura ca va fi super bun. Te pup, Nico
ȘtergereCe galbior apetisant!
RăspundețiȘtergereAdina, acum am vazut pentru prima data blogul tau...ai niste prajituri numai una si una. Mersi de vizita si ne mai auzim. O zi frumoasa, Nico
ȘtergereArata excelent!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, ma bcuur ca iti place
ȘtergereNu numai ca arata extraordinar dar pun pariu ca este si as naibii de gustos! Felicitari :)
RăspundețiȘtergereTe invit sa arunci o privire in dulapiorul meu: Shop My Closet
Draga mea, esti o frumoasa si imi place mult magazinasul tau. Lucrurile sunt frumoase si alese cu gust. Sa ai succes pe mai departe. Cu drag, Nico
ȘtergereAi facut un tort asa de mumoooooooos !!!E chiar pe gustul meu...
RăspundețiȘtergereSi l-ai ornat in ton cu sarbatoarea ce ai avut-o.Bravo !
Un tort deosebit.
Te tzuc cu drag Nico si iti doresc o duminica insorita...
Sidy draga mea, multumesc frumos. Ma bucura aprecierea ta ca de fiecare data. Toate cele bune iti doresc si eu chiar daca mai tarzior. Cu drag, Nico
Ștergere