ALTE DESERTURI

CUPCAKES FESTIVE DE PASTI



     Pentru ca noi deja in aceasta saptamana vom serba Pastele Catolic, astazi o sa va arat cupcakes-urile facute pentru fiul meu Lukas. S-au bucurat de succes; Lukas a fost fermecat si le-a mancat cu pofta. Eu am fost la fel de fericita mai ales cind am gasit drajeurile de ciocolata in forma de oua si astfel am putut sa pun in practica ceea ce imi propusesem.
     Reteta are la baza reteta noastra preferata de briose luata de pe blogul lui Mazi, iar pentru crema si decor am folosit produse Dr.Oetker.

     INGREDIENTE: Cupcakes: 200 gr faina
                                                 150 gr zahar
                                                 150 ml lapte
                                                 4 oua
                                                 200 gr unt topit
                                                 50 gr cacao
                                                 1 pliculet praf de copt
                             
                                Glazura: 1 cutie de Crema pentru Prajituri Dr.Oetker cu gust de vanilie
                                             200 ml lapte rece
                                             3 linguri de zahar pudra
                                             125 g de unt moale

                                Decor: ornamente din ciocolata Dr.Oetker
                                           drajeuri de ciocolata sub forma de oua
                                           zahar colorat

     Preparare cupcakes: Intr-un castron punem ouale cu zaharul. Mixam pina ouale isi schimba culoarea si isi dubleaza volumul. In continuare adaugam untul topit (la microunde cu programul decongelare pentru a nu se infierbanta foarte tare) si laptele. Le amestecam cu ouale si zaharul si apoi adaugam faina, praful de copt si cacaua. Mixam pina obtinem o pasta fina.
In formele de briose punem cosulete de hartie si umplem cu aluat cam 2/3 din fiecare cosulet. Coacem in cuptorul incins la 180°C aproximativ 25 minute.


     Preparare crema vanilie: Vom prepara crema pentru prajituri conform indicatiilor de pe ambalaj.
In laptele rece vom adauga zaharul pudra. Amestecam cat sa se topeasca zaharul si cu ajutorul unui mixer vom mixa adaugand treptat praful de crema. La final cind crema este gata adaugam si untul moale. Mixam cat sa incorporam untul.
     Mentionez ca, cantitatile de lapte si zahar sunt cele mentionate pe pachetul de crema folosit de mine. In Romania am vazut ca sunt specificate alte cantitati.




     Decorarea: Briosele pregatite initial le-am decorat in doua feluri. Pe jumatate din ele am spirat de jur imprejurul fiecarei briose crema; am pus si in mijloc un mot mic de crema. Le-am presarat cu ornamentele de ciocolata numai pe primul start de crema aplicat, iar pentru a umple golul din mijloc am adaugat pe fiecare cate 3 drajeuri de ciocolata sub forma de oua. Si astfel au fost gata cuibusoarele mele cu oulete.







     Pe celelalte briose am pus un strat de crema cu ajutorul unei lingurite si cind au fost bine acoperite cu crema am tavalit partea cu crema prin zahar colorat verde. Pentru ca nu am avut zahar colorat cumparat l-am colorat eu dupa metoda prezentata in ACEST articol. Mai departe, cu spritul am adaugat si cateva floricele.


     Sa aveti pofta,
     Nico


Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.