TORTURI SI PRAJITURI

PRAJITURA CU CAPSUNI SI LAPTE CONDENSAT



     Pentru ca am primit vizita mamei mele, normal ca am primit de acasa si o gramada de bunatati din gradina lor. Printre aceste bunatati se numara si capsunile de fata, vedetele acestei retete, cu ajutorul carora am facut cea mai delicioasa prajitura cu capsuni mancata vreodata. Va invit sa incercati reteta, este o reteta veche, mostenita asa cum v-ati invatat deja ....de la soacra mea.

     INGREDIENTE: Blatul de pandispan: 8 oua
                                                                  150 g zahar pudra
                                                                  150 g faina grisata
                                                                  unt pentru uns tava

                                                                  1 conserva lapte condensat - 397 g
                                                                  250 g unt
                                                                  100 g zahar pudra
                                                                  1 kg capsuni
                                                                  500 g smantana pentru frisca
                                                                  intaritor pentru frisca

     Cu o zi inainte de a pregati prajitura, fierbem conserva de lapte condensat (inchisa) in apa pentru 90 de minute. Dupa cele 90 minute lasam conserva la racit in apa in care a fiert.




     Pregatirea blatului de pandispan: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se amesteca usor cu compozitia de galbenusuri. Presaram in ploaie faina si amestecam incet sa nu se lase. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava (dimensiuni aprox. 35x25 cm)unsa cu unt si presarata cu faina. In caz contrar putem folosi hartie de copt. Coacem blatul in cuptorul incins la 180°C pana se rumeneste usor pe deaspura si il lasam la racit in tava.
     Legat de faina grisata, mi-am permis sa scriu reteta cu acest tip de faina pentru ca am vazut anunturi in Romania cu acest tip de faina. Sincera sa fiu nu am incercat reteta cu tipul de faina normala folosit la noi, dar daca va este teama ca nu va iese blatul din cauza lipsei acestui tip de faina, va recomand sa pregatiti un blat normal de pandispan, unul pe care l-ati facut deja.
     Intr-un castron frecam untul spuma cu zaharul pudra si adaugam continutul conservei de lapte condensat. Amestecam cat sa omogenizam.
     Capsunile le spalam si le curatam dupa care le uscam intre prosoape de hartie.


     Dupa racirea blatului am curatat tava in care l-am copt (deoarece mi-am dat seama tarziu ca ar fi trebuit sa folosesc hartie de copt) si apoi am inceput sa asamblez prajitura. Peste blat intindem cu spatula crema de unt si lapte condensat. Peste aceasta asezam capsunile intregi, una langa alta. In acest moment dam la rece prajitura pana cind vom pregati frisca.


     Smantana lichida se bate impreuna cu zaharul pudra dupa gust si intaritorul special pentru frisca pana se intareste. Asezam frisca peste capsunile din tava, nivelam si dam la rece pana a doua zi. A doua zi peste stratul de frisca putem presara carlionti de ciocolata. Decoram cu capsuni taiate pe jumatate si servim cu pofta.



     Cu siguranta va veti indragosti de gustul ei! Garantat si fara posibilitate de apel.

     Sa aveti pofta,
     Nico





Nicoleta Grófová

13 comentarii :

  1. Nico arata demential prajitura asta,supeeeeeeeeer ,imi place si cum arata blogul acum .Esti super tare,treci la categoria celor invidiati :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mire...nu mi-a venit sa-mi cred ochilor si urechilor...ca esti tu... Ma bucur daca iti place si prajitura si noua imagine a blogului. Mi-e dor de tine si de chat-ul nostru. Te imbratisez cu frumoase aduceri aminte. Nico

      Ștergere
  2. Delicioasa si sectiunea aia arata demential!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine arata! Trebuie sa fie tare gustoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Minunat noul look al sitului, dar si prajitura. Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Sara, ma bucur ca iti place noua noastra infatisare. Prajitura noua ne-a placut tare mult. Numai bine, Nico

      Ștergere
  5. Doamne cum poate sa arateeeeeeeeeeeeee....Dumnezeiesc de bine !!!
    Dar nici nu am destule cuvinte sa te laud atat cat trebuie.
    Te tzuc cu drag fata scumpa ! Weekend minunat sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea Sidy, dupa ce am vazut indeletnicirea voastra cu albinutele, orice cuvinte de lauda la adresa mea sunt de prisos. Asa ca te rog sa primesti cu tot respectul admiratia mea. O zi frumoasa si la tine, Nico.

      Ștergere
  6. Poti te rog dimensiunea tavii tale. Pentru tava mea 8 oua mi se pare cam mult.
    Multumesc anticipat. Sa ai o seara faina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara. Am folosit o tava de dimensiuni aprox 35x25 cm. Imi cer scuze, mi-a scapat in reteta. O seara frumoasa, Nico

      Ștergere
  7. Multumesc mult. Nu-i nicio problema.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.