Pentru ca este foarte cald afara m-am gandit sa va ofer un café frappé. Am hotarat sa incerc aceasta reteta avand in vedere ca nu am incercat niciodata in casa o altfel de reteta de cafea decat cea traditionatala, fie ca era pregatita cu cafea solubila sau cu cafea macinata. Ador cafeaua si o savurez cu si mai mare placere in weekend alaturi de sotul meu. Cafeaua de fata ne-a placut in egala masura la amandoi si cu siguranta o vom repeta.
INGREDIENTE: 16 g cafea solubila Jacobs Krönung Gold
4 linguri inghetata de vanilie
640 ml lapte rece
16 g zahar
4 cuburi gheata
Pentru ornat: frisca, sos de ciocolata
Sosul de ciocolata l-am obtinut din 100 g ciocolata de menaj impreuna cu 100 ml smantana pentru frisca. Zahar daca doriti puteti pune dupa gust; eu nu am pus absolut deloc. Punem ibricul pe foc si amestecam continuu pana ciocolata este dizolvata si incorporata in totalitate. Sosul obtinut l-am pus intr-un borcanel si l-am lasat la temperatura camerei; la rece se solidifica.
Cafeaua am dizolvat-o in 50 ml lapte incalzit la microunde 20 secunde. Pentru ca nu am shaker am folosit blender-ul in care am pus cantitatea ramasa de lapte rece, inghetata de vanilie, zaharul, cuburile de gheata si laptele in care am dizolvat cafeaua. Am mixat pret de 1 minut (maxim) si apoi am turnat amestecul obtinut in pahare. Din aceste cantitati ies 3 pahare cu café frappé precum sunt cele din fotografii.
Am decorat frappé-ul cu frisca si am stropit cu sosul de ciocolata.
Servim cu paiul. Absolut delicios!
Aceasta fotografie mie mi-a placut foarte mult, chiar daca experimentatii in ale fotografiei vor spune altceva.
Sa aveti pofta,
Nico
Chiar ieri mă gândeam la un frappe rece şi delicios. Nu aveam ness acasă că altfel mi-aş fi făcut. Dar azi îmi iau :D
RăspundețiȘtergereDraga mea, ma bucur ca iti place. Te servesc cu placere cu un pahar de frappe delicios. Sa ai o zi frumoasa!
Ștergere