CARNE SI MANCARURI CU CARNE

PAELLA CU PUI SI CHORIZO



     Dupa cum stiti in ultima perioada am inceput sa gatesc dupa cartea lui Gordon Ramsay, Bucataria lumii. Am incercat sa reduc timpul petrecut pe net in cautare de retete si de aceea am hotarat ca voi gati dupa cartile de bucate din dotare.
     Reteta de fata a avut succes; in final orice reteta deja incercata dupa Gordon Ramsay ne-a incantat si ne-a facut sa ne mai dorim sa incercam si altceva dupa faimosul bucatar.

     INGREDIENTE: 400 g orez cu bob mediu
                                  6 pulpe superioare de pui dezosate, aprox. 600 g
                                  250 g carnati chorizo
                                  3 linguri ulei de masline
                                  1 ardei rosu
                                  1 ardei verde
                                  6 catei de usturoi
                                  125 ml vin alb sec
                                  1 l apa
                                  4 lingurite Vegeta sau Vegeta Gust de Gaina
                                  cateva fire de sofran
                                  ½ lingurita de boia de ardei
                                  100 g mazare prefiarta
                                  6 rosii mari
                                  1 legatura patrunjel verde
                                  1 lamaie
                                  sare de mare si piper negru dupa gust




     Pulpele de pui le curatam si le taiem bucatele. Le asezonam cu sare si piper si le dam la rece.
     Ardeii ii curatam de seminte si ii taiem bucatele.
     Rosiile le curatam de coaja si de seminte si le taiem bucatele.
     Usturoiul il taiem marunt.
     Carnatii chorizo ii taiem felii groase.
     Orezul il spalam si il scurgem bine de apa.
     Litrul de apa o punem la fiert si cind clocoteste adaugam vegeta gust de gaina. Dupa cateva clocote inchidem focul si lasam acoperit. Inainte de a folosi aceasta supa am strecurat-o.
     Odata pregatite toate ingredientele putem incepe sa pregatim paella. Incindem uleiul de masline intr-o tigaie mare si rumenim bucatile de pui pe intreaga suprafata.


     Cind s-au rumenit le scoatem pe o farfurie. Adaugam feliile de chorizo si le sotam 2 minute, dupa care adaugam ardeii si usturoiul. Lasam pe foc 3-4 minute cat sa se inmoaie ardeii si amestecam continuu. Adaugam orezul si lasam cateva minute sa se prajeasca boabele de orez.


     Turnam vinul si lasam sa clocoteasca cat sa scada la jumatate. Adaugam supa concentrat de vegeta, sofranul si boiaua de ardei. Dam in clocot, dupa care punem din nou in tigaie bucatelele de pui si micsoram flacara. Lasam pe foc mic 15 minute, amestecand des.


     In continuare adaugam rosiile tocate, mazarea si fierbem la foc mic inca 10 minute. Daca orezul este fiert, luam tigaia de pe foc si acoperit lasam sa se odihneasca putin.


     Presaram cu patrunjel tocat si servim cu sferturile de lamaie.






     Pofta buna,
     Nico


Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.