Cine urmareste blogul stie ca la un moment dat am povestit despre retetele delicioase cu care ne imbie Caietul cu retete. Ei bine, una dintre aceste retete este cea de fata. M-a bantuit la propriu si in final am zis ca daca nu incerc reteta voi muri de pofta. Trebuie sa recunosc ca am facut o greseala. Citind comentariile retetei am vazut ca intrebase o doamna daca se pot pune 2 linguri de amidon....nu, nu se pot pune...va iesi umplutura ca a mea...mai budincuta :). Exact ceea ce ma innebunise cel mai mult nu am obtinut....o umplutura moale si apetisanta. Dar omul din greseli invata; daca mai prind cirese la piata o voi repeta cu siguranta.
INGREDIENTE: 275 gr aluat foietaj
400 gr cirese
60 g zahar (dupa gust, in functie de cirese)
1 lingurita extract de vanilie
1 lingura amidon (16 g)
1 galbenus
2 linguri lapte
Ciresele se spala, le scaotem samburii si le taiem in jumatati sau in sferturi. Le punem intr-un vas impreuna cu zaharul, amidonul si extractul de vanilie.
Asezam vasul pe foc si cind ajunge la punctul de fierbere lasam amestecul obtinut la racit. Compozitia devine ca o crema (budinca). Sub nici o forma sa numai adaugati amidon cum am facut eu....o sa va para rau.
Desfacem aluatul foietaj si cind umplutura s-a racit o asezam in mijlocul aluatului. Partile laterale ale aluatului le-am taiat fasii si cu ele am acoperit umplutura. Le-am strans deasupra umpluturii in zig-zag. Asezam strudelul cu hartia de copt in tava. Pensulam cu galbenusul de ou batut cu laptele si presaram cu zahar tos. Coacem strudelul in cuptorul incins la 180°C pana devine auriu.
Lasam sa se raceasca si apoi il taiem.
Absolut delicios! Multumesc Violeta pentru reteta.
Ramaneti cu bine,
Nico
Mmmm dar ce bunatate am gasit aici...Imi place enorm...
RăspundețiȘtergereMersi Rocsy, ma bucur ca iti place. Te asteptam in Clubul Pofticiosilor.
ȘtergereO bunatate de desert. Pup!
RăspundețiȘtergereSarutmana Sara, pup si eu cu drag. Nico
ȘtergereMa bucur ca ai incercat-o, arata extraordinar de bine! Eu am facut pozele cat inca era cald strudelul, ca toti ai casei erau terminati de miros si imi tot cereau, de aici confuzia pe care multa lume a facut-o in privinta cantitatii de amidon. Dar sunt convinsa ca a fost foarte bun chiar si asa!
RăspundețiȘtergereMersi Vio, de bun a fost bun, dar pofticioasa din mine vroia sa ii curga umplutura cind musca din el....stii, ceva gen placinta cu visine de la McDonalds. Mai fac eu, nu ma las pana nu il am asa "zemos" ca al tau. Te pup, Nico
ȘtergereCat de frumos arata! Si sectiunea aia e mortala zau!
RăspundețiȘtergereMultumesc Paula, ma bucura aprecierea ta. O zi frumoasa, Nico
ȘtergereCautam retete cu cirese si uite unde am ajuns. Tare multe bunatati aveti in "bucataria" asta virtuala! Foarte bine arata strudelul, e deja pe lista de "must do it!"
RăspundețiȘtergereClaudia, multumesc de vizita. In urma ei am descoperit si eu blogul tau unde am gasit o gramada de bunatati. Bine ai venit! Nico
Ștergere