SUPE SI CIORBE

SUPA CREMA DE USTUROI



     Pentru ca acest blog este un hobby si este facut din pasiune, nu de fiecare data fac fotografii la ceea ce gatesc. Asa mi-am dat seama ca sunt deficitara la capitolul supe si ciorbe, chiar daca poate parea ca asa ceva nu gatesc. Gatesc saptamanal o ciorbica sau o supica si mi-am propus ca macar o fotografie cu preparatul final, din cind in cand sa incerc sa mai fac.
     In acest moment sunt racita si ragusita si de aceea aceasta supa a fost facuta mai mult din motive de sanatate. Este reteta noastra preferata de supa de usturoi, este o reteta asa cum se face la slovaci si este foarte, foarte buna. V-o recomand din toata inima, chiar daca nu vor fi pasi din prepararea ei, este foarte rapida si usor de facut.




     INGREDIENTE: 1 capatana de usturoi
                                1 ceapa
                                5 cartofi
                                3 cm de unt dintr-un pachet
                                1,5 l apa
                                200 ml lapte
                                250 ml smantana dulce
                                250 g smantana
                                1 lingura amidon alimentar
                                sare dupa gust

     Curatam si pregatim legumele.
     Ceapa o taiem cubulete si o calim in untul topit. Cind ceapa devine aurie adaugam usturoiul pisat si calim inca un minut. Adaugam apa si cartofii taiati cubulete. Fierbem acoperit la foc mediu pana se inmoaie cartofii. Pasam totul cu mixerul.
     Intr-un castron amestecam cele doua tipuri de smantana cu amidonul. Amestecam bine si adaugam laptele. Cind amestecul este omogen il turnam peste legumele pastae. Lasam sa fiarba pana da intr-un clocot. Adaugam sare dupa gust.
     Servim cu crutoane de paine prajita.






     Absolut delicios!
     Nico


Nicoleta Grófová

2 comentarii :

Un produs Blogger.