SLOVACIA

SUPA DE CURCAN CU PASTE ALFABET



     Aceasta supa delicioasa este "supa de duminica" sau "supa de nunta" cum se mai numeste aici in Slovacia. Se pregateste exact asa cum o voi prezenta-o avand un gust total diferit de supa de pasare pregatita la romani.

     INGREDIENTE: 1 spate de curcan
                              2 aripi de curcan
                              alte oase de pui sau de curcan
                              9 morcovi
                              1/2 radacina telina
                              1/2 gulie
                              2 cepe
                              punga paste alfabet Arnos
                              1 varza creata - de data aceasta nu am avut


     Intr-o oala incapatoare punem 4-5 l de apa la fiert. Adaugam sare si cind apa incepe sa clocoteasca adaugam carnea de curcan si oasele pe care le-am spalat bine in prealabil. Am folosit carne de curcan de la mama de la tara si oase de la un piept de curcan si unul de pui. Daca de la carne se face spuma o eliminam cu o paleta. Fierbem la foc mediu o ora si apoi adaugam toate radacinoasele curatate. Legumele le vom adaugam intregi. Gulia si telina folosite au fost de la congelator; acest lucru se vede si din fotografii.


     Lasam sa fiarba pana carnea incepe sa se crape pe oase.
     Inchidem focul si cu o furculita vom scoate legumele pe rand. Morcovii ii pastram si ii punem intr-un castron separat. Celelalte legume se arunca. Cu paleta scoatem toate bucatile de carne si oasele de curcan. Dupa ce se racesc vom culege carnea de pe ele.




     Intr-o alta oala curata strecuram supa ramasa.


     Inainte de servire trebuie sa fierbem separat paste sau fidea. Se pun 2-3 polonice (in functie de cate persoane avem la pranz) de supa intr-o cratita si o aducem la punctul de fierbere. Cind supa clocoteste adaugam pastele alfabet. Fierbem pastele 1-2 minute, amestecand mereu si avand grija sa nu se umfle sa ne curga pe aragaz. De fiecare data cind servim supa este nevoie sa pregatim in prealabil pastele, ele nu se adauga in supa de la inceput si trebuie sa fie usor al dente.
     In fiecare farfurie vom taia cate un morcov felii (sau il lasam intreg), adaugam din pastele fierte, supa si servim cu bucati de carne.


     Dupa gust putem presara cu putin patrunjel verde tocat. Servim fara paine. Specificul acestei supe consta in faptul ca se serveste cu paste din belsug (de aici lipsa consumului de paine), este foarte sanatoasa si foarte gustoasa.


     Sa aveti pofta,
     Nico


Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.