Salutare!
Aveam pofta de gogosi, mai ales ca le vazusem promovate si pe alte cateva bloguri din Romania. Ma bantuiau amintiri frumoase cu gogosi fierbinti si aromate, si numai bine ca dau peste aceasta reteta. Precizarea ca intr-o ora sunt pe masa m-a facut sa incerc imediat reteta. Nu am regretat incercarea de fata, gogosile sunt bune si le-au placut mult copiilor. Apropiindu-se Ziua Indragostitilor, m-a chinuit talentul si le-am taiat si cu o forma inimioara. Aceastea au avut cel mai mare succes ....la copii...haha.
INGREDIENTE: 250 g branza proaspata de vaci
250 g faina
1 lingurita bicarbonat
2 linguri zahar pudra
2 oua
un praf de sare
3 linguri rom
1 lingura coaja de lamaie rasa
zahar pudra pentru pudrat
Intr-un castron amestecam toate ingredientele pana cind aluatul se omogenizeaza si formam o masa compacta care usor se va lipi de maini din cauza branzei dulci. (Binenteles ca bicarbonatul il stingem cu putin otet.) Aluatul rezultat se lasa sa se odihneasca aproximativ 15-20 minute.
Pe suprafata de lucru infainata intindem aluatul pana cind are grosimea de 1 cm. Cu un pahar, sau cu o forma rotunda, sau inimioara cum m-am hotarat eu sa ma distrez, decupam gogosile.
Prajim gogosile in uleiul incins.
Cind s-au rumenit le scoatem si le asezam pe servetele de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Le servim fierbinti pudrate cu zahar pudra din belsug sau cu gemul sau dulceata preferata.
Sunt foarte bune si a doua zi; noi le-am incalzit la microunde si au fost un deliciu.
Sa aveti pofta si sa va iubiti mereu,
Nico
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu