Inca una dintre retetele pierdute de pe vechiul blog: "Prajitura tavalita" sau "Lamington", cum am descoperit ca se mai numeste. Indiferent cum se cheama este o prajitura foarte pufoasa si extraordinar de buna.
Reteta mea este dintr-o carte de bucate slovaca, poate va fi usor modificata fata de variantele romanesti, sincer nu stiu si nici numai am timp sa fac cautari si investigatii. Fotografiile sunt mai vechi si sunt datate cu 16.01.2010.
INGREDIENTE: Blat: 200 g zahar
1 ou
2 linguri miere
1 lingura ulei
200 ml lapte
300 g faina
1 praf de copt
Glazura: 250 g zahar pudra
50 g cacao
5-6 linguri lapte
250 g unt sau margarina
250 g fulgi nuca de cocos
Ouale le amestecam cu zaharul si adaugam treptat uleiul si mierea. In continuare adaugam pe rand si alternativ laptele, faina si praful de copt. Compozitia obtinuta o turnam in tava unsa si tapetata cu faina.
Coacem blatul in cuptorul incins la 180°C pana se rumeste frumos pe deasupra.
Dupa ce prajitura s-a racit o taiem in bucatele micute si egale.
Intr-o cratita pregatim glazura. Zaharul, cacaua si laptele le fierbem pana se topeste zaharul si glazura incepe sa clocoteasca. Atunci cind glazura numai este foarte fierbinte adaugam untul.
Fiecare bucatica de prajitura o scufundam in glazura calda si o tavalim apoi prin fulgi de nuca de cocos. Asezam prajitura intr-o tava de aragaz la distante egale si cind se svanta usor le asezam pe platou.
Este o prajitura foarte buna si oarecum destul de rapida fata de alte prajituri.
Spor la prajiturit,
Nico
Prajitura asta imi place foarte mult!
RăspundețiȘtergereRocsy, ai dreptate. Si noua ne place foarte tare. Te pup, Nico
Ștergere