APERITIVE SI SALATE

BRANZA TOPITA DE CASA (DOMÁCI TAVENÝ SYR)



     Inca de cand am vazut aceasta reteta m-a incantat ideea de a incerca sa pregatesc branza topita in casa. Parca nici nu credeam ca va iesi ceva comestibil si de aceea nelinistea mea trebuia sa ia sfarsit cat mai repede. Ca a iesit - se vede din fotografii, ca a fost buna - asta numai incape indoiala din moment ce ma prezint cu reteta la inaintare. Sa vedem reteta!





     INGREDIENTE: 250 g branza dulce
                                1 lingurita de bicarbonat
                                80 g unt
                                chives pentru servit
                                180 g smantana (un pahar)
                                sare dupa gust

     Intr-un castron amestecam branza dulce impreuna cu bicarbonatul si lasam sa stea 10 minute.
     Intr-o tigaie topim untul si adaugam branza dulce din castron. Pe foc mic si amestecand continuu,  lasam pana se topeste branza si compozitia este fluida.


     Adaugam sare dupa gust. Initial, asa era reteta originala numai ca in acest moment nici consistenta si nici gustul nu m-au dat pe spate. In ideea de a imbunatati preparatul meu am zis sa incerc sa adaug smantana. Si am adaugat un pahar. Imediat s-a schimbat si consistenta, dar si gustul. Si am fost multumita.


     Va recomand sa o serviti cu chives taiat bucatele, daca doriti puteti sa amestecati direct chivesul cu branza topita la temperatura camerei. In ambele variante este la fel de bun.


     Sa aveti pofta,
     Nico





Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.