SIROPURI SI BAUTURI

NECTAR DE VISINE



     Printre ciresii din cartierul meu am descoperit si un visin, fapt pentru care am avut materie prima pentru reteta de fata. Visinile au fost super bune, exact acelasi soi de visini cu cei pe care ii au parintii mei acasa. De data aceasta, ca si in copilarie, am mancat visine direct din visin, la umbra si pana cind mi-am potolit pofta nebuna de visine adevarate pe care o aveam de cativa ani.




     Din visinile culese am pregatit cateva borcane de compot de visine si acest nectar de visine. Va prezint reteta de nectar.

     INGREDIENTE: 1,100 kg visine
                                350 g zahar
                                800 ml apa

     Visinile le spalam si le scoatem samburii. Cu ajutorul storcatorului de fructe am scos fara exagerare "toata zeama" din bietele visine. Am mai specicificat si cu alte ocazii ca am un storcator super, care prin presare scoate absolut toata zeama din orice tip de fructe.


     Am facut greseala ca nu am masurat lichidul obtinut, dar ca de fiecare data in ultima perioada am pregatit si aceasta reteta intr-o mare graba.
     Intr-o cratita punem sucul obtinut din visine si apa.


     Punem cratita pe foc mic si cind incepe sa fiarba adaugam zaharul. Cind zaharul s-a topit si incepe din nou sa clocoteasca inchidem focul si turnam nectarul in sticle curate si uscate. Sticlele le-am incalzit in prealabil introducandu-le in cuptorul incalzit la 60°C pentru 5 minute. Inchidem sticlele si le lasam sa se raceasca acoperite cu o patura groasa.




     Servim nectarul de visine cu gheata dupa preferinta.



     Sa aveti pofta si spor in toate,
     Nico


Nicoleta Grófová

4 comentarii :

  1. Mamaaaaaaaaaa ce minunatie ai facut tu aici, Nico scumpa !!!
    Nectar de visine zau ca n-am baut, dar dupa cum il descrii tu trebuie sa fie un rasfat pentru noi !
    Arata intr-un mare fel, asa ca ai de la mine un 10 mare de tot pentru prezentare si poze !
    Weekend linistit, te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sidy, ca de fiecare data imi aduci zambetul pe buze si imi inseninezi zilele. Iarta-ma ca nu sunt si eu in stare sa fac la fel. Multumesc mult de tot pentru aprecieri, faptul ca iti plac atat pozele cat si reteta ma bucura. Te pup cu drag, Nico

      Ștergere

Un produs Blogger.