Tarator este o supa rece de castraveti originara din Bulgaria. Se serveste ca si aperitiv in locul salatei sau intre felurile de mancare principale. Se poate servi si la pahar fiind o supa de vara. Reteta am preluat-o din ultimul numar al revistei "Dobré jedlo".
INGREDIENTE: 500 g castraveti
500 ml iaurt alb
3-4 graunti de usturoi
1 legatura mica de marar
sare dupa gust
ulei de masline
3 linguri de nuci taiate marunt
apa
Castravetii ii spalam si ii curatam de coaja. Ii radem pe razatoarea mare (ca pe mere).
Iaurtul il amestecam cu o lingura si il turnam peste castravetii rasi. Adaugam usturoiul zdrobit si mararul tocat marunt. Potrivim de sare dupa gust. Putem adauga si putin ulei de masline.
Daca este prea groasa, supa o putem dilua cu putina apa rece. Dam supa la frigider pana in momentul servirii. Daca doriti sa o serviti imediat adaugati cuburi de gheata. Inainte de servire presaram suprafata supei cu nuci taiate bucatele si picuram ulei de masline.
Servim cu pofta! In zilele fierbinti de vara este absolut delicioasa.
O sambata frumoasa va doreste,
Nico
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu