De cand am facut pentru prima data aceasta reteta am repetat-o de cateva ori. Este pur si simplu bestiala: batoanele sunt usor crocante, cu un gust intens de alune si seminte prajite, aromate de la nuca de cocos si nu foarte dulci. Toti cei care au gustat din ele au fost foarte incantati atat de aspect cat si de gust. Vi le recomand cu drag, nu veti regreta.
Reteta apartine Nigellei Lawson.
INGREDIENTE: 1 conserva de lapte condensat indulcit (397 g)
250 g fulgi de ovaz
75 g fulgi de cocos
100 g merisoare uscate
125 g amestec de seminte (dovleac, floarea soarelui, susan)
125 g alune nesarate si neprajite
Intr-un castron amestecam toate semintele.
Incalzim laptele condensat si il turnam peste semintele din castron. Amestecam cat sa obtinem o masa omogena.
Incalzim cuptorul la 130°C.
Ungem cu unt o tava de 25*35 cm si cu ajutorul unei palete rasturnam si presam bine in tava amestecul de seminte. Suprafata batoanelor o nivelam frumos.
Dam tava la cuptor pentru aproximativ o ora. Cind incepe sa se rumeneasca la suprafata inchidem focul. De fiecare data am lasat tava in cuptor 50-55 minute cu siguranta. Lasam sa se odihneasca 15 minute si cu ajutorul unui cutit ascutit portionam batoanele dupa dorinta.
Dupa ce s-au racit complet le depozitam in doze de plastic sau metalice pe care le inchidem ermetic. Servim la micul dejun alaturi de ceai sau cafea.
Pur si simplu va veti indragosti de ele.
Sa aveti pofta!
Nico
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu