Bun gasit!
Pentru astazi v-am pregatit aceasta reteta delicioasa de jeleu din fructe de soc. Este o reteta pe care am gasit-o in retetarul de la Dr. Oetker din Slovacia. M-am gandit neincetat la ea inca de cand am zarit-o si asteptarea mi-a fost rasplatita; acest jeleu fiind minunat si mergand de minune alaturi de branzeturi si cascavaluri. Reteta-i simpla ca buna ziua!
INGREDIENTE: 400 ml suc din fructe de soc (aprox. 900 g de fructe proaspete)
400 ml suc proaspat de portocale
1 lingura zahar vanilat
75 g ghimbir sau ananas confiat taiate bucatele
1 plic de zahar gelifiant Dr. Oetker 2:1
Intr-o cratita amestecam sucul de portocale cu cel obtinut din fructele de soc.
Adaugam ghimbirul sau ananasul confiat. Cind am mers la cumparaturi nu am gasit ghimbir confiat (care era prima optiune in reteta de baza), de aceea am mers pe cea de a doua optiune, respectiv ananas confiat.
Punem cratita pe foc si cind amestecul s-a incalzit adaugam zaharul vanilat si zaharul gelifiant. Lasam sa fiarba numai 5 minute din momentul in care a inceput sa clocoteasca. De recomandat ar fi sa amestecam cat mai des; cel putin eu asa am procedat.
Pe o farfurie rece de la congelator picuram cateva picaturi de jeleu. Daca se intareste si nu curge, este ok, il putem turna in borcanele curate si uscate. Daca vi se pare ca este inca lichid, adaugam 1 lingurita rasa de sare de lamaie. Am adaugat si lingurita de sare de lamaie, dar totusi nu cred ca era cazul pentru ca jeleul dupa ce s-a racit a ramas foarte ferm. Inchidem borcanele cat jeleul este inca cald si le lasam la racit acoperite cu un prosop mai gros.
Din aceasta cantitate obtinem 3 borcane a cate 350 ml fiecare.
Sa aveti o zi minunata!
Nico
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu