ALTE DESERTURI

PLĂCINTE CU MERE LA TIGAIE



     Despre aceste placinte coapte in tigaie pe flacara aragazului am auzit inca de cind le-a postat Gabriela Cara pe blog. Ulterior, acum cateva zile vad ca si prietena mea Sidy posteaza o reteta aproape identica de placinte cu branza si marar. Am zis ca numai necesita amanare si cum aveam cateva borcane cu mere pentru placinta de la Naturelo, mi-am spus ca asta-i clar placinta dupa care tanjesc: cu mere. In final recitind postarea Gabrielei m-am hotarat ca anul viitor sa ajung la mama Luta si deci am optat pentru aceasta reteta de aluat....in ideea ca este autentica .

     INGREDIENTE: Aluat:  1 kg faina
                                             5 oua
                                             500 ml lapte
                                             1/2 pachetel de drojdie (pachetel de 42 g)
                                             1 lingurita zahar
                                             1 si 1/2 lingurita sare
                                             200 ml ulei

                                Umplutura: 1 borcan mere pentru placinta Naturelo
                                                    6 linguri de zahar tos
                                                    2 lingurite rase scortisoara




     Pregatirea aluatului: Intr-un castron punem faina, facem o gaura in mijloc si adaugam laptele la temperatura camerei, ouale, sarea si drojdia frecata cu o lingurita de zahar. Framantam si cind aluatul incepe sa fie omogen adaugam treptat uleiul framantand in continuare. Cind aluatul este elastic si nu se mai lipeste il acoperim cu un stergar de bucatarie si il lasam la dospit. Dospit, aluatul se prezinta astfel:


     Impartim aluatul in bucati egale cu echivalentul unui pumn dupa cum precizeaza Gaby. Din acest aluat am facut de doua ori placinte: prima data mai micute si finute cum au facut fetele, dar sotul meu vine cu ideea ca el le vrea mai groase, mai mult aluat si in final am facut asa. Fiecare procedeaza cum crede si cum ii place mai mult. In ambele variante sunt foarte bune.


     Ungem bine cu ulei blatul de lucru si intindem fiecare bucatica de aluat cu palmele, tragand de aluat spre margini si marindu-i circumferinta treptat. Asezam merele pentru placinta Naturelo care pot sa va spun ca sunt super bune. Foarte aromate si gustoase;cind am deschis borcanul mi s-a parut ca au gust de pere, asa erau de bune.


     Zaharul tos il amestecam cu scortisoara si presaram merele cu el. Puneti in functie de cum va place, mai mult sau mai putin dulce. Strangem marginile aluatului in mijloc si le impreunam.


     Cu palmele unse tragem de placinta pana o intindem la dimeniunea tigaii folosite. Asezam placinta in tigaia incinsa si o coacem pe ambele parti pana se rumeneste frumos.


     Servim placintele caldute, presarate cu zahar pudra din belsug.

 



     Nu uitati: trebuie sa incercati macar o data gustul naturii inchis in borcanele Naturelo !!!

     Sa aveti pofta,
     Nico





Nicoleta Grófová

5 comentarii :

  1. Waw ce bine arata si cu mere !!!
    Dar trebuie sa le incerci si pe cele sarate...dar sa ai o bere la rece !
    Si daca ajugeti anul viitor in Ro , pe la Alba Iulia sa mergeti neaparat si la Ampoita la Mama Lutza !!! MUSAI !!!
    Bravo Nico...ti-au iesit nemaipomenit de faine !!!
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sidy, ma batea si pe mine un gand sa le incerc si cu branza...si mai aveam o fantezie, branza si bacon feliat subtire, dar sa vedem cind o sa fie tot familionul acasa pentru ca Luky este inca la mama, Maria nu mananca si asa mananca numai Nicoleta si Tibor la greu. Te pup cu mare drag, sanatate multa tuturor! Nico

      Ștergere
  2. Ce frumos arata,atat de pufoase si cred ca sunt super aromate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. gustoase si aromate, si pufoase ...si ca sa spun tot...chiar acum am mancat-o pe ultima :P

      Ștergere
  3. Super delicioase. Mie mi s.a intarit un pic crusta dar le mai las :)

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.