ALTE DESERTURI

SORBET DE CĂPŞUNI



     De cind am pregatit acest sorbet am devenit fan sorbeturi. Ne plac si inghetatele, dar nu le pregatesc pentru ca nu am aparat de inghetata. De cate ori am facut nimeni nu vroia sa manance pe motiv ca nu este asa cremoasa ca cea cumparata, dar acest sorbet a avut mare succes. Au mancat si copii, si sotul; eu cel putin mancam in fiecare seara cate o cupa. Noroc ca mi s-a stricat cantarul si numai pot tine sub control kilogramele.




     INGREDIENTE: 1 kg capsuni
                                200-300 g zahar                            


     Capsunile le spalam si le curatam de codite. Le asezam intr-o craticioasa si le presaram cu zaharul. Daca capsunile nu sunt foarte dulci puteti adauga cantitatea maxima de zahar, in caz contrar adaugam cantitatea minima.


     Punem cratita pe foc mic si amestecam continuu. Lasam pe foc timp de 5 minute sau mai mult, dar atentie! masa de capsuni nu trebuie sa ajunga la punctul de fierbere. Mixam cu ajutorul unui mixer vertical.


     Trecem pasta printr-o sita pentru a indeparta semintele si o turnam intr-o doza de plastic cu care o bagam la congelator. La fiecare 10-15 minute ar trebui sa amestecam pentru a capata o consistenta cat mai cremoasa si pentru a nu se forma ace de gheata. Uneori am amestecat si la intervale de timp mai mari, recunosc, dar asa scrie in reteta originala si sunt datoare sa va prezint reteta corect.


     Dupa ce se raceste si ingheata, servim sorbetul in cupe de inghetata, eventual decorat cu frunzulite de menta.



     Imi cer scuze, dar nu am portionator de inghetata. Avand in vedere ca nu am facut inghetata acasa, sper sa nu va fie cu suparare daca cupele nu sunt de nota 10.




     O zi frumoasa si linistita va doresc,
     Nico


Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.