ALTE DESERTURI

GOGOŞI PUFOASE



     De când mă ştiu iubesc aceste gogoşi pe care ni le făcea şi încă ni le mai face mama. În opinia mea sunt cele mai bune, mai aromate, mai gustoase şi mai pufoase gogoşi din lume. Cînd şi când mă apucă o poftă nebună de ele. Cum reţeta nu era pe blog, am încercat să le fac câteva fotografii... cu toate că nu sunt foarte reuşite.
Gogoşile sunt pur şi simplu minunate, dacă îmi veţi încerca reţeta o să descoperiţi singuri despre ce vorbesc. Nu stau bine cu timpul şi de aceea o să trec imediat la reţeta.




     INGREDIENTE: 700 g făină
                                350 ml lapte
                                120 ml ulei
                                3 gălbenuşuri
                                drojdie cât o nuca
                                1 lingură zahăr vanilat
                                coajă rasă de la o lămâie
                                1 lingură rom
                                un praf de sare
                                1 l ulei pentru prăjit
                               zahăr pudra pentru tăvălit gogoşile

     Într-un castron punem făina şi adăugăm pe rând laptele, uleiul, gălbenuşurile, coaja rasă de lămâie şi romul. Drojdia o frecăm cu zahărul vanilat şi o punem la final în castron.


     Framantam până cînd toate ingredientele sunt încorporate şi aluatul nu se lipeşte. Acoperim castronul şi lăsăm aluatul să se dospească.


     Cînd aluatul îşi dublează volumul îl vom împărţi în biluţe micuţe de aproximativ 65 g fiecare. Biluţele de aluat le aşezăm pe un tocător uns cu ulei şi le acoperim cu un prosop curat.


     Într-o tigaie înaltă punem 1 l ulei şi cînd acesta este bine încins adăugăm gogoşelele de aluat. Gogoşile în timpul prăjirii se întorc singure de pe o parte pe altă; condiţia este să plutească în ulei. Dacă gogoşile ating fundul tigăii, completaţi cu ulei.


     Cînd gogoşile sunt rumenite pe ambele părţi, le scoatem cu o paletă într-un castron. Cât sunt fierbinţi le tăvălim prin zahăr pudra şi le scoatem pe un platou.



     Le servim cu poftă! Sunt absolut cele mai pufoase şi mai bune gogoşi de pe planetă.




     Să aveţi poftă!
     Nico

Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.