APERITIVE SI SALATE

TERINA CU SPANAC SI OUA (VAJEČNÁ TLAČENKA SO ŠPENÁTOM)



     Pentru joia de dinaintea Pastelui, denumita si joia verde am pregatit aceasta terina cu spanac si ou, foarte rapida si foarte gustoasa. Neaparat sa o serviti cu paine prajita si ceapa verde...un deliciu garantat.
     Mai multe informatii despre traditia si Pastele la slovaci gasiti in acest articol.





     INGREDIENTE: 150 g Cottage Cheese
                                  5 oua fierte tari
                                  350 g spanac proaspat
                                  20 g unt
                                  1 ceapa verde
                                  3-4 catei de usturoi
                                  1 plic gelatina alba maruntita
                                  400 ml smantana pentru gatit
                                  sare si piper negru dupa gust


     Spanacul il spalam si il lasam la scurs in strecuratoare.
     Ceapa taiata fin si usturoiul le calim in untul topit. Adaugam spanacul si calim inca 4 minute.


     Gelatina o punem la inmuiat in 70 ml smantana pentru 10 minute. Restul de smantana pentru gatit o punem pe foc la incalzit si cind este calduta adaugam gelatina inmuiata. Amestecam pana cand gelatina se topeste si amestecul este omogen. Adaugam sare si piper macinat dupa gust.


      Adaugam branza Cottage Cheese rece si spanacul. Amestecam usor.
     Tapetam cu folie alimentara o forma de chec sau cozonac. Cu ajutorul unui polonic asezam din acesta compozitie in forma de chec. Pe mijlocul formei asezam unul langa altul ouale fierte si curatate de coaja.


     Dam la rece pentru 10-15 minute. In continuare, impartim compozitia ramasa pe toata suprafata formei de chec in mod egal, astfel incat ouale sa fie acoperite complet.


     Dam la rece pana a doua zi cind o rasturnam pe un platou, taiem felii si servim.






     Sa aveti pofta,
     Nico


Nicoleta Grófová

1 comentarii :

Un produs Blogger.