Bun gasit!
A trecut ceva vreme de cand ne-am auzit ultima data si acum, din nou, ma bucur sa fiu alaturi de dumnevoastra. In perioada care a trecut am fost bolnava, foarte obosita si stresata, motive pentru care nu am gatit mai nimic. Dupa 2 luni de pauza de gatit, ieri m-am simtit intr-adevar minunat: am stat toata ziua la bucatarie. Copii au fost extrem de fericiti si fiind duminica le-am pregatit si o prajitura. Am ales prajitura cu visine si branza dulce deoarece eu iubesc visinile si ciocolata, iar sotul meu branza dulce. Dupa 2 luni de America, am mancat prajitura intr-o singura zi, lucru care nu se intampla la noi in mod obisnuit.
Va las cu prajitura si cu gandurile mele bune indreptate catre voi!
INGREDIENTE: Pentru umplutura: 300 g branza dulce
1 ou
50 g zahar pudra
1/2 pliculet zahar vanilat
1 lingura rasa praf de budinca de vanilie
300 g visine fara samburi
Pentru aluat: 4 oua
180 g zahar pudra
1/2 pliculet zahar vanilat
100 ml ulei
100 ml apa
220 g faina
2 lingurite praf de copt
20 g cacao
unt pentru uns tava (25x35 cm)
Inainte pregatim umplutura: intr-un castron mare amestecam branza dulce cu galbenusul, zaharul pudra, zaharul vanilat si praful de budinca de vanilie. La final incorporam albusul batut spuma.
Pregatirea aluatului: Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu 60 g din zaharul pudra pana obtinem o spuma tare.
Peste galbenusuri adaugam zaharul pudra ramas (120 g) si zaharul vanilat. Batem cu mixerul pana cand amestecul este fin. Incepem sa adaugam treptat apa si uleiul si mixam mai departe. La sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt (nu am avut in casa, deci nu l-am adaugat) si cacaua. Amestecam bine si incepem sa adaugam in cantitati mici albusurile batute spuma.
Incalzim cuptorul la 175°C. Aluatul il intindem in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Peste aluat adaugam cu lingurita din loc in loc, sau cu posul sub forma de grilaj cum am facut eu, umplutura de branza dulce. Pe toata suprafata prajiturii presaram visinele.
Coacem prajitura in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca si servim.
Sa aveti pofta prieteni!
Nico
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu