Pintre dulciurile de care eram plina pana in gat, de care numai voiam sa aud cind eram acasa la mama, se numara si cornuletele cu untura si rahat. Le facea mama pe timp de iarna saptamanal pentru ca rezistau toata saptamana, erau fragede, ieftine, foarte rapide daca antrena in procesul de rulare toata familia, deci v-am convins de utilitatea retetei mele?
Anii trec, ierni alaturi de mama numai petrec, de aici si pofta nou aparuta de cornulete. Si pentru ca mama nu a raspuns la telefon cind am avut eu pofta, am gasit reteta pe Caietul cu retete. Multumesc Vio, chiar daca nu-i reteta din caietul mamei mele, macar sunt linistita...stiu ca-i din caietul cu retete al mamei tale. Pupici!
INGREDIENTE: 500 g untura
10 linguri apa
1 lingura rom
3 linguri zahar
2 linguri otet
1 kg faina
300-400 g rahat
zahar pudra pentru pudrat
Intr-un castron amestecam untura cu apa, zaharul, otetul si romul. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat potrivit de tare.
Dam aluatul la frigider invelit in folie alimentara pentru cateva ore sau pana a doua zi.
Pe planseta de lucru intindem aluatul in foaie mai groasa sau mai subtire. Mie imi plac cornuletele finute si delicate, deci am ales varianta a doua. Aluatul il taiem in patrate de aproximativ 4-5 cm. In partea stranga, in colt, am asezat bucatile de rahat.
Rulam cornuletele pornind rularea din partea in care am asezat rahatul. Punem cornultele in tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem cornuletele la 180°C pana se rumenesc frumos. Coapte, le punem intr-un castron cu zahar pudra si le invelim bine, din belsug, cu pudra alba de zahar.
Cind se racesc, le servim cu pofta...cel putin mie asa mi s-a intamplat. Le depozitam in doze metalice unde pot rezista 2-3 saptamani.
Sa aveti pofta prieteni,
Nico
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu