ALTE DESERTURI

FURSECURI CU SCORTISOARA



     Fie ca bucuriile şi gândurile frumoase ale prezentului să devină amintirile frumoase ale viitorului. Un 2016 excepţional va doresc! La multi ani!

     In dar de Anul Nou va aduc o reteta de fursecuri cu scortisoara, foarte fragede si foarte gustoase.

     INGREDIENTE: 250 g faina
                               100 g nuci macinate
                               150 g zahar pudra
                               1 lingura suc proaspat de portocale
                               2 lingurite scortisoara
                               2 galbenusuri
                               200 g unt sau margarina
                               1 plic zahar vanilat amestecat cu putina scortisoara pentru decor

     Din ingredientele de mai sus framantam un aluat neted pe care il infoliem si il dam la rece pentru 2 ore sau de pe o zi pe alta.
     Intindem aluatul in foi groase de 5 mm. Cu ajutorul formelor cu motive de Craciun, decupam in aluat figurile dorite. Asezam fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt. Daca doriti sa evitati hartia de copt, pot fi coapte si fara hartie de copt; fursecurile nu se lipesc de tava.


     Cu o pensula ungem fursecurile cu apa si presaram peste ele din amestecul de zahar vanilat si scortisoara.


     Coacem fursecurile in cuptorul incins la 180°C pentru 10-12 minute.


     Depozitam fursecurile in doze de plastic sau de metal inchise ermetic daca le pregatim cu 1-2 saptamani inainte de Craciun. Le putem servi si imediat, sunt absolut delicioase. Cu cat sunt mai vechi cu atat sunt mai bune.

 










     Ramaneti cu bine,
     Nico


Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.