Aceasta reteta de fursecuri cu crema de rahat o am de la o prietena draga. M-a servit cu ele si mi-au placut tare mult, de aceea am incercat reteta ei. Multumim tanti Ionela pentru reteta!
INGREDIENTE: Aluat: 500 g faina
250 g untura
1 ou
5 linguri apa rece
5 linguri zahar
1 lingurita amoniac stins cu otet
1 plic zahar vanilat
Crema: 250 g rahat
1/2 pachet unt sau margarina
1/2 lamaie
1-2 linguri nuca macinata
Pregatirea aluatului: Intr-un vas amestecam toate ingredientele pe care le contine aluatul si framantam pana obtinem un aluat moale si pufos. Am folosit mixerul, deci treaba am facut-o repede si bine

Cu ajutorul unui pos si a unei planse de silicon pentru macarons, am posat pe plansa de silicon, cerculete de aluat. Am folosit plansa de macarons pentru a fi sigura ca voi obtine fursecuri de marimi identice.
Coacem fursecurile in cuptorul incins la 180°C pana se rumenesc usor la baza. Ele sunt foarte fragede, de aceea va recomand sa le manipulati cu atentie dupa coacere.
Pregatirea cremei: In minitocatorul meu favorit, am pus rahatul cubulete, untul si lamaia curatata de samburi si spalata. Am mixat pana am obtinut o pasta omogena. Ulterior am amestecat nucile macinate.
Lipim fursecurile doua cate doua cu ajutorul cremei. Ulterior le-am pudrat cu zahar pudra.
Noua ne-au placut foarte tare, chiar si copii au mancat cu pofta. Crema mi s-a parut foarte interesanta, usor acrisoara, cu un gust accentuat de lamaie. Vi le recomand cu drag!
Sa aveti spor in toate,
Nico
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu