APERITIVE SI SALATE

TERINA DIN FICAT DE PUI



     Ma declar fan ficatei, fan terine si pateuri din ficat de pui si porc. Pe blog mai exista inca doua retete...de ce doar doua? pentru ca nu reusesc sa fac fotografii la tot ce gatesc. Acestea fiind zise va invit sa decoperiti si pateul de casa, precum si vol-au-vent cu pate din ficatei de pui si vin rosu.
Terina de astazi urmariti-o mai jos:

     INGREDIENTE: 400 g ficatei de pui
                               2 cepe
                               2 catei de usturoi
                               30 g unt
                               1 legatura de patrunjel verde sau uscat
                               200 g ricotta
                               100 ml smantana dulce
                               2 linguri whiskey
                               3 oua
                               sare dupa gust
                               piper negru macinat

     Ficateii de pui ii curatam si ii taiem in bucati mai micute.
     Ceapa si usturoiul le curatam si le taiem cubulete.


     In unt prajim ficateii de pui. Ulterior adaugam ceapa si usturoiul, calim 2-3 minute si dam deoparte, lasandu-i la racit.






     Intr-un castron punem celelalte ingrediente, resprectiv: ricotta, ouale, patrunjel maruntit, whiskey, smantana dulce, o lingurita rasa de sare si un praf de piper negru macinat. Adaugam si ficateii cu ceapa si usturoiul. Cu ajutorul mixerului vertical, vom pasa pana obtinem o pasta fina. Daca este nevoie mai adaugam sare dupa gust.
     Ungem o forma ceramica, tava de cozonac sau chec cu unt si turnam pasta obtinuta.


     Incalzim cuptorul la 160°C. Terina o acoperim cu folie de aluminiu si o dam la cuptor asezand-o intr-o alta tava cu apa. Coacem acoperit 40-50 minute, ulterior descoperim si mai coacem inca 30 minute.
     Dupa coacere, lasam la racit in forma in care am copt-o, ulterior o scoatem din forma si o dam la rece pana a doua zi.






     Servim terina taiata in felii groase cu confit de ceapa sau alaturi de un mix de salata verde, pregatit dupa gust.


     Sa aveti pofta prieteni,
     Nico





Nicoleta Grófová

2 comentarii :

  1. Cel mai gustos pateu din ficatei, de la tine l-am facut, terina asta arata minunat, asa ca....am trecut-o la : DE FACUT !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani Sidy! Ma bucur ca ti-a placut pateul, si aceasta terina este super buna. Numai bine va doresc :)

      Ștergere

Un produs Blogger.