TORTURI SI PRAJITURI

BRIOSE CU CIOCOLATA



     Astazi va prezint o reteta de briose care se face foarte repede si este foarte gustoasa.
Sper sa va placa si sa o incercati. Sa trecem la treaba.

     INGREDIENTE: 2 oua
                                250 gr faina
                                100 gr zahar
                                120 gr ciocolata cu lapte rasa
                                1 lingurita esenta de vanilie
                                80 gr unt, topit
                                200 ml smantana dulce
                                100 gr ciocolata rupta in bucati
                                2 linguri cacao

     Intr-un bol amestecam cu mixerul la viteza medie ouale si zaharul. Adaugam untul topit, smantina, vanilia si omogenizam. Incorporam faina, praful de copt, ciocolata rasa si cacaoa. Mixam amestecul 1 minut la viteza mare.




     Pregatim tava speciala de copt briose. Asezam in tava hartiutele pentru briose sau daca nu le avem ungem tava cu unt si o tapetam cu faina. Umplem cam 2/3 din fiecare briosa. Presaram cu ciocolata rupta in bucati si coacem la 180°C pentru 25-30 minute sau pina devin usor aurii.
     Eu am folosit in locul ciocolatei cu lapte niste frunzulite de ciocolata neagra umplute cu crema de menta; iar ciocolata rupta bucati a provenit de la doi iepurasi ce imi ramasesera de la pasti. Am fost placuti impresionati de combinatia dintre cele doua tipuri de ciocolata, drept pentru care briosele au disparut rapid.

     Pofta buna,
     Nico



Nicoleta Grófová

1 comentarii :

  1. Nico, ce smantana este asta ? Normala de mancat, sau din aia de gatit, din care am facut pateul ? Pot lua forme din alea de silicon pt. briose, sunt bune ? Cate briose ies din aluatul tau ? Coc de mai multe ori? Nu se strica aluatul daca sta in asteptare pana se face prima transa ?
    Aoleu ce de intrebari !

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.