CARNE SI MANCARURI CU CARNE

SHAORMA




     Dupa o indelungata absenta ma reintorc si eu, Lia, la viata on line. Pot spune ca mi-a lipsit. De aceea repede, repejor va aduc in centrul atentiei reteta mea.
SHAORMA

     INGREDIENTE: LIPII (6 buc): 300 gr faina
                                                      drojdie cat o nuca (sau 1 plic drojdie granule)
                                                      250-300 ml lapte cat sa iasa un aluat elastic
                                                      sare dupa gust
                                                      50 ml ulei
                                         
                                UMPLUTURA: 500 gr piept de pui tras la tigaie
                                                         1 varza mica
                                                         3-4 cartofi
                                                         1 castravete
                                                         2 rosii
                                                         1 ardei rosu
                                                         1 ardei galben
                                                         1 ceapa rosie
                                                         masline (optional)

                                SOSUL 1: un iaurt natural amestecat cu usturoi pisat
                                SOSUL 2: maioneza amestecata cu curry, sare si piper
                                SOSUL 3: ketchup

     Pregatim astfel: Amestecam ingredientele pentru lipii. Framantam aluatul si nu il lasam la crecut. Impartim aluatul in parti egale, apoi il intindem dandu-i o forma rotunda. Coacem intr-o tigaie mai mare fara ulei pe ambele parti. Coacem toate lipiile si le lasam deoparte.




     Condimentam pieptul de pui, il taiem fasii si il tragem la tigaie.Ceapa si rosiile, curatate si spalate le taiem solzisori, varza fideluta, castravetii rondele, iar ardeiul fasii inguste.Toate trebuiesc asezate in boluri diferite.
     Cartofii ii curatam, taiem si ii prajim in uleiul incins. Cat se prajesc pregatim sosurile.
     Lipiile le incalzim pe ochiul aragazului (direct pe flacara) pentru a deveni elastice.Presaram ketchup si maioneza, apoi asezam din fiecare ingredient cate putin. La sfarsit se adauga sosul de iaurt cu usturoi. Se ruleaza si se pune fiecare lipie in staniol sau pungute (cum vi se pare mai practic) dupa care le servim cu pofta.

     Pupicei multi, multi! Lia







Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.