RETETE DE POST

PRAJITURA CU MERE



     Doua gurite ca doua gargarite,
     Pe la colturi sopteau,
     Si ma intrebau:
     ,,Mami,...placinta de mere cand?''
     Si asa m-am apucat si am preparat.

     Le-o dedic loc, ochisorilor,...negri si verzui,
     Mici ca o migdala si dulce si amara.

     Aceasta este povestea ''prajituricii cu mere'' pe care Rares si Raluca, copii mei, au mancat-o atat de repede de parca ar fi facut o vraja. V-o recomand si voua pentru prichindeii vostri.




     INGREDIENTE: Pentru aluat: 500 g faina
                                                          250 g. margarina (rece)
                                                          un varf de cutit sare
                                                          2 linguri zahar
                                                          1 plic praf de copt (10 g)
                                                          150 ml apa calduta
                                    
                                   Pentru umplutura: 8 mere
                                                                  2 lingurite scortisoara
                                                                  10 linguri zahar
                                                                  6-8 linguri gris
                                                                  zahar pudra pentru ornat

     MOD DE PREPARARE: Se cerne faina si praful de copt intr-un castron incapator si se framanta cu margarina taiata bucatele. Se adauga zaharul, sarea si apa calduta si se framanta in continuare pana cand aluatul se desprinde de pe maini. Nu dureaza foarte mult. Daca aveti timp, infoliati-l si lasati-l la frigider pentru cca. 10-15 minute.




     Se imparte aluatul in doua si se intinde pe planseta infainata dupa forma tavii in care coacem prajitura. Se transfera in tava tapetata cu hartie de copt. Se presara deasupra cat mai uniform 3-4 linguri de gris. Se decojesc si se rad merele pe razatoarea mare; se stropesc cu putina zeama de lamaie ca sa nu se innegreasca si se amesteca cu zahar si scortisoara. Este foarte important sa faceti asta doar in momentul in care intindeti aluatul, deoarece merele in combinatie cu zaharul lasa multa zeama, fapt ce va poate compromite aluatul. Se intind merele peste aluatul din tava, se presara restul de gris si se acopera cu cealalta jumatate de aluat. Se inteapa cu o furculita din loc in loc pentru ca aburii sa se elimine si sa nu se umfle aluatul. Se coace prajitura in cuptorul incalzit in prealabil la 180°C. Se portioneaza si se serveste.

     Pofta buna,
     LIA



Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.