PREPARATE CRACIUN

TURTA DULCE (VIANOČNÉ PERNÍČKY )

  

     Reteta de turta dulce este deja postata pe blog, dar as vrea sa ii fac un post special pentru ca ma gindesc ca este mai greu de gasit, avand in vedere ca reteta este postata ca si aluat pentru realizarea Calendarului Advent.
        Asadar, pentru iubitorii de turta dulce, va invit la ceva absolut special. Incercati si nu o sa regretati!

TURTA DULCE

     INGREDIENTE: 750 g faina
                                160 g miere de albine
                                250 g zahar pudra
                                80 g margarina
                                5 oua + 1 ou pentru uns
                                2 lingurite bicarbonat de sodiu
                                1 lingura de condimente de turta dulce
                                1 lingura cacao
                                2 lingurite cafea instant


   
     Preparare: Intr-un castron punem faina, zaharul pudra, bicarbonatul de sodiu, condimentele pentru turta dulce, cacao. Mierea o incalzim la microunde la 800 W un minut. Peste faina adaugam mierea, ouale, margarina si cafeaua instant.


   
     Framintam un aluat care daca vi se pare ca este foarte moale mai adaugati 1-2 linguri de faina. Acest aluat se infasoara in folie alimentara si se lasa la frigider 5-7 zile. In caz de maxima urgenta il puteti folosi dupa 8 ore.


   
     Aluatul se intinde pe planseta in foaie groasa de 4 mm pentru imaginile mai mici si de 5 mm pentru imaginile mai mari. Se coace in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina la temperatura de 180°C timp de 13-15 minute dupa marime. Dupa scoaterea din cuptor, se ung figurinele de turta dulce cu ou batut amestecat cu putina apa. Astfel vor avea un luciu deosebit.



     Dupa coacere se lasa sa se odihneasca doua zile dupa care putem incepe decorarea.




GLAZURA PENTRU DECORAT TURTA DULCE  

     INGREDIENTE: 1 albus de ou
                                    170 g zahar pudra
                                    1 lingurita zeama de lamaie
                                    1 lingurita amidon alimentar

      Inainte de toate cernem zaharul pudra de cel putin doua ori. Batem albusul spuma folosind viteza mica a mixerului. Adaugam apoi zaharul pudra, zeama de lamaie si amidonul. Batem in continuare 20 minute. Si astfel glazura este gata pentru ornat.


   
     Turnati glazura in sprit si puteti decora. Atentie! In Contact cu aerul se usuca foarte repede. Glazura o putem colora cu coloranti alimentari. Daca este in exces poate fi pastrata si la congelator in cornete de celofan.      

     Decoram dupa bunul plac. Cele dintre dvs. cu talent la desen, zic eu, cu siguranta ca o sa aveti niste decoruri mai desavarsite. Pentru cei ca mine, fara prea mare inclinatie in acest sens, produsele Dr. Oetker si bomboanele de ciocolata M&M sunt de mare ajutor.







     Sa ne auzim cu bine,
     Nico





Nicoleta Grófová

3 comentarii :

Un produs Blogger.