Pentru ca zilele trecute am facut din nou aceasta supica, mi-am zis ca trebuie neaparat sa o pun pe blog. Fotografiile sunt facute din timpul concursului Delimano Chefs, dar cum sunt in urma cu retetele, reteta inca nu apare pe blog.
Aceasta supica este preferata fiului meu, ca de fapt toate supele crema pe care le servim cu crutoane. Daca ma gandesc bine, la noi, dintr-o ciorba normala de pui sigur arunc, dar dintr-o supa crema, din orice ar fi ea, niciodata. Paradoxal, am realizat acest lucru. Ciudat, nu?
INGREDIENTE: 500 gr broccoli
2 linguri unt
2 lingura faina
1 varf nucsoara
1 varf piper alb macinat
250 ml smantana pentru gatit
2,5 l apa
sare dupa gust
patrunjel verde tocat marunt
Intr-o oala punem untul si cind s-a topit adaugam faina. Prajim si apoi adaugam treptat apa, cu grija sa nu se faca cocoloase (vom proceda ca la sosul bechamel). Adaugam broccoli spalat si desfacut buchetele.
Saram si fierbem pina cind broccoli se inmoaie. Cind broccoli este fiert pasam cu mixerul cat sa obtinem o crema fina si apoi adaugam smantina, nucsoara, piperul alb si dam intr-un clocot. Cind a clocotit stingem focul.
Putem adauga putin patrunjel verde taiat marunt, nu mult pentru ca este aromat si in aceasta supica trebuie sa primeze gustul de broccoli si smantina.
Servim fierbinte cu crutoane sau orice fel de biscuitei sarati in forma preferata.
Cu aceasta supa am castigat pe "Lumea retetelor" in cadrul concursului "Retete pentru copii" o carte de bucate cu retete de paste si 2 kg de spaghete De Cecco. Va multumesc pentru premiu "Lumea retetelor"!
Va urez pofta buna tuturor,
Nico
Ce bunatate ai gatit tu aici! Arata foarte bine! Te voi urmari mereu ca-mi place blogul tau!
RăspundețiȘtergereBine ai venit Lavi si iti multumim. Ne bucuram ca iti place blogul nostru. Nico
RăspundețiȘtergere