ITALIA

SPAGHETE CARBONARA



     Bine ne-am regasit!

     Astazi m-am hotarat sa va prezint o reteta pe care am pregatit-o de mai multe ori de cind am descoperit-o. Reteta  este din cartea "Pastele ideale"  si este absolut delicioasa. Va invit sa incercati si voi reteta!
   De Lory si Lia, "Bucataresele vesele"....toata lumea cred ca a auzit si mai cred ca le cunoasteti si retetele. Ei bine, fetele au o colaborare cu Crama Oprisor in urma careia s-a nascut si un concurs frumos: "Vinul potrivit si bucate bine gatite". Am decis sa ma inscriu si eu cu aceasta reteta...sa imi tineti pumnii dragilor.




     INGREDIENTE: 340 g spaghete
                                100 g sunca de Parma sau Serrano
                                3 oua
                                5 linguri de smantana dulce
                                3 linguri de branza ricotta
                                4 linguri de branza parmezan proaspat rasa
                                sare si piper dupa gust


     Fierbem spaghetele in apa cu sare pentru 10-12 minute pana sunt al dente sau conform indicatiilor de fierbere recomandate pe ambalajul pastelor.
     Intre timp, intr-o tigaie foarte fierbinte, se prajesc pentru 2-3 minute, fara ulei, feliile de sunca.


     Cind sunt crocante se scot si se scurg pe prosoape de hartie, dupa care se faramiteaza sau se rup bucatele mici. Se pun deoparte.




     Se bat ouale cu smantina, dupa care se incorporeaza ricotta si jumatate din parmezan; se asezoneaza.
     Punem pe foc tigaia in care am prajit sunca si turnam in ea amestecul de oua. Adaugam spaghetele scurse si amestecam cu mixtura cremoasa astfel ca toate firele de spaghete sa fie acoperite si imbracate cu sos cremos. In tot timpul amestecarii mentinem tigaia pe foc mediu. Caldura din tigaie si temperatura pastelor vor determina ouale sa se inchege putin si vom obtine un sos cremos delicios.


     Servim spaghetele imediat, presarate cu restul de branza parmezan si cu sunca bucatele.


     Pentru un gust desavarsit si o masa de neuitat va recomand sa serviti aceste paste acompaniate de vinul La Cetate Miracol - Chardonnay.



     "Afinitatea dintre Chardonnay si feminitate este de multa vreme o constanta. Este genul de vin care, atunci cand este fabricat dupa retetele clasice si mai ales cand este imbogatit de contactul cu lemnul, se transforma intr-un instrument adictiv al placerii. Sufletul sau citric, cu mici intonatii florale, se inveleste in arome profunde si calde de alune, migdale si vanilie. O combinatie care amageste un pic, doar pentru a stimula mai bine simturile: aromele promit un vin cu alunecari matasoase, cu arome caldute si prietenoase, insa gustul dezveleste rapid inima plina de zvacniri de limeta, de stropi de coaja de grepefruit, invadand exploziv papilele. In schimb, postgustul revine, usor si sigur, in sarcina aromelor untoase si de aluna proaspat scoasa din cuptor, cu inflexiunile vanilate ale baricului de stejar."
     Clar, este un vin special, fin si aromat. Pentru clipe de neuitat!

     Sa veti pofta,
     Nico


Nicoleta Grófová

2 comentarii :

  1. Ce bine arata portia asta de spagehete, imediat vin la masa :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Paula, bine ai venit. Te poftim cu drag la masa si incercam sa te ospatam cum se cuvine. Serveste,...ne face placere. Nico

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.