LEGUME SI ZARZAVAT

FASOLE VERDE LA CUPTOR CU RIDICHI, CEAPA SI USTUROI



     Am incercat sa raspund primei provocari lansata de Ionut Toma in cadrul concursului "Ispita culinara" si am pregatit aceasta reteta. Este o reteta care se pregateste foarte usor, rapida, gustoasa, sanatoasa si cel mai important - se poate consuma si in post.

     INGREDIENTE: 500 gr fasole pastai verde sau galbena, proaspata sau congelata
                                8-10 graunti de usturoi in coaja
                                10 bucati ridichi  rosii
                                10 bucati ceapa mica sau arpagic
                                ulei de masline
                                sare dupa gust
                                piper negru dupa gust
                                cimbru, oregano si maghiran proaspat
                                1 bagheta frantuzeasca

   
     Este de preferat sa folosim pastai de fasole proaspata, dar nefiind sezonul lor nu am gasit. Sunt firme specializate unde se poate face comanda, dar nu as fi reusit in timp util sa pregatesc reteta si deci am renuntat la aceasta varianta. De aceea am folosit fasole congelata.




     Curatam ceapa, ridichiile si pregatim grauntii de usturoi pe care ii lasam necuratati si ii spalam binenteles. Spalam si crengutele de cimbru, oregano si maghiran.
     Intr-o tava ceramica asezam pastaile de fasole,


     si apoi adaugam ceapa, ridichiile si usturoiul. Presaram cu sare si piper dupa gust, presaram cu ulei de masiline si apoi adaugam frunzulite de oregano, cimbru si maghiran. Amestecam bine.


 
     Introducem in cuptorul incins la 200°C si lasam la cuptor pentru 25-30 minute. Ultimele 10 minute mutam pe treapta grill.


     In timpul cat se frig la cuptor legumele vom pregati felii de bagheta pe care le prajim cu putin ulei de masline pe grill la flacara aragazului.


     Puteti folosi si ulei de masline aromatizat cu ierburile si condimentele care va sunt pe plac.
     Servim legumele impreuna cu feliile de bagheta prajita.



     Va doresc pofta buna,
     Nico





Nicoleta Grófová

4 comentarii :

Un produs Blogger.