Bun gasit,
Fiind la dieta...in bucataria mea numai miroase cum mirosea odata. Totusi, mi-am spus ca macar in weekend trebuie sa mancam ceva care sa ne umple sufletul de bucurie. La acesti burgeri ma gandesc de ceva timp, insa acum fiind cald si nevrand sa gatesc cantitati industriale m-am decis ca a venit vremea lor.
Reteta am gasit-o in articolul de AICI.
INGREDIENTE: 1 fir de praz (85 g)
280 g mere curatate de coaja si samburi
65 g telina
2 linguri ulei de masline
1 lingura sare
1/2 lingura piper macinat
zeama de la o lamaie
1/2 coaja rasa de la o lamaie
1 legatura de patrunjel
1,300 g piept de curcan
11 buc chifle
mustar
maioneza
ketchup
rosii
ceapa alba sau rosie
castraveti murati
salata verde
cascaval branza topita Hochland
De la praz folosim numai partea alba pe care o taiem marunt. Marul si telina le-am maruntit cu robotul de bucatarie.
Intr-o tigaie punem uleiul de masline si la foc iute calim legumele, respectiv prazul, merele si telina.
Daca nu va place telina, va recomand sa adaugati numai jumatate din cantitatea specificata. Dupa ce s-au inmuiat, inchidem focul si lasam sa se raceasca. In acest timp tocam carnea de curcan, radem si stoarcem lamaia.
Intr-un castron adaugam carnea de curcan tocata, legumele calite, presaram sarea si piperul. Adaugam patrunjelul taiat marunt, coaja si zeama de lamaie.
Framantam carnea pana obtinem o masa compacta. Intreaga cantitate rezultata a fost de 1,700 g din care am facut 11 burgeri de aproximativ150-155 g. Mai intai i-am cantarit si apoi cu mainile inmuiate in ulei i-am format. Am asezat burgerii pe bucati de hartie de copt si apoi i-am dat la congelator pentru o ora.
Inainte de a-i frige incercam sa strangem si sa avem pregatite toate celelalte ingredinte.
I-am fript pe gratar la foc iute pana s-au rumenit.
Inainte de a-i frige am incalzit putin jumatatile de chifle pe gratar cu cateva picaturi de ulei. Cind carnea a fost gata, am asezat pe ficare bucata de chifla o frunza de salata verde,
burger-ul, felia de cascaval care in cazul meu a fost cascaval obisnuit...pentru ca neprecizand ce trebuie sa cumpere, sotul a cumparat ce a vrut. Mai departe adaugam o felie de rosie, moioneza, castraveti murati si 1-2 felii de ceapa. Pe chifla pe care o asezam deasupra, in interior o ungem cu ketchup si mustar. O asezam deasupra burgerului nostru si il putem savura.
Pofta buna!
Nico
Off ce pofta mi-ai facut! Eu mi-am propus sa fac shaorma inainte sa incep dieta :)
RăspundețiȘtergereVio, asa pofta mare am avut si eu....nici o shaorma, e drept ca nu as refuza. Eu una abia astept sa vin acasa, printre altele visez numai la mititei si la gratarele lui tata, la mirosul de usturoi si la ardeiul copt...cat si la shaorma de la Dristor :)
ȘtergereAs manca si eu un burger facut in casa!!Yumyy
RăspundețiȘtergereDraga mea, te asteptam cu drag la noi...am pastrat la congelator o mare parte dintre ei. Multumesc de comentariu, Nico
ȘtergereVai ce bine arata, chiar mi-ai facut o pofta grozava!!
RăspundețiȘtergereMersi Paula...ce am mai salivat si eu la reteta ta de Camembert in crusta...trebuie sa incerc si eu numaidecat pentru ca visez deja poza aia
RăspundețiȘtergere