Am rasfoit cartea lui Gordon Ramsay, Bucataria lumii si mi-au cazut cu tronc aceste clatite. Nu stiu ce se intampla cu mine de am atatea pofte in ultimul timp, putin ciudat as spune....ramane de vazut.
Protagonistele acestei postari sunt incadrate in cartea autorului la retete ale bucatariei frantuzesti si va spun ca sunt absolut delicioase. Este un desert fin si rafinat pe care cu siguranta il voi pregati la urmatoarea vizita a prietenilor nostri. O reteta rapida si cu succes garantat.
INGREDIENTE: Aluat clatite: 100 g faina alba
25 g pudra de cacao
¼ lingurita sare de mare fina
1 lingura de zahar tos2 oua medii, batute usor
1 lingura de unt topit
300 ml lapte
1 lingurita extract de vanilie
Crema de ciocolata: 100 g ciocolata neagra 70% cacao
15 g unt nesarat
1 ½ linguri miere
70 ml lapte
Crema Chantilly: 250 ml smantana
2-3 linguri zahar pudra
1 lingurita extract de vanilie
coaja de portocala glasata
Prepararea aluatului de clatite: Cernem faina, pudra de cacao si sarea intr-un bol. Adaugam zaharul. In mijloc facem o gaura si adaugam ouale batute, untul topit, laptele si extractul de vanilie. Amestecam ingredientele si trebuie sa rezulte o compozitie moale pe care o lasam la temperatura camerei 30 minute.
Prajim clatitele cu unt intr-o tigaie teflonata. Le asezam in straturi intr-o farfurie si le acoperim pentru a le mentine calde.
Prepararea cremei de ciocolata: Intr-un ibric adaugam ciocolata rupta bucatele, untul, mierea si laptele. Incalzim la foc mic si amestecam continuu pana se topeste atat ciocolata cat si untul. La final, cind toate ingredientele sunt incorporate trebuie sa avem un sos cremos, neted si parfumat. Acest sos poate fi incalzit in momentul servirii. Eu l-am pastrat la temperatura camerei si nu a fost nevoie sa il mai incalzesc.
Prepararea cremei Chantilly: Batem smantana cu zaharul si extractul de vanilie. Zahar adaugati dupa gust. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece pana servim.
Servire: Ungem cu un strat de crema Chantilly cate o jumatate de clatita si presaram migdale prajite. Impaturim cealalta jumatate de clatita simpla peste umplutura, apoi impaturim din nou. Nu am folosit fulgi de migdale pentru ca nu am avut in casa si pofta a fost atat de mare incat a trebuit sa le fac numaidecat, de aceea am folosit migdale macinate pe care le-am presarat peste clatita deja impaturita. Presaram cu zahar pudra, coji de portocale glasate si binenteles cu sosul de ciocolata.
Mmmm, un deliciu vad eu aici! Super!
RăspundețiȘtergereMersi Paula...deliciu suprem. Absolut minunate.
ȘtergereM-ai inebunit....de abia am reusit sa citesc reteta !
RăspundețiȘtergereAsa ca azi am de lucru.....multumesc frumos !
Te tzuc cu drag !
Ma bucur Sidy ca ti-au placut...si eu aveam o pofta imensa de clatite. Acestea sunt mai speciale, diferite fata de cele obisnuite, dar extrem de gustoase.
ȘtergereGATA !!! Le-am facut si....mancat....
ȘtergereSunt fabuloase !
Multumesc de idee...maine sau poinaine apar si pe blog.
Te tzuc cu mult drag !
Ma bucur Sidy ca le-ai incercat si ca v-au placut. Si noi le-am savurat ca drogatii...cate 3 una dupa alta. Te pup, Nico
Ștergere