APERITIVE SI SALATE

ARDEI COPTI CU BRANZA CU MUCEGAI SI SPAGHETE



     Acesti ardei umpluti cu branza cu mucegai albastru pot reprezenta un prim fel ideal sau un pranz vegetarian pentru 2 persoane. Dupa cum stiti, ardeii sunt o excelenta sursa de vitamina C; la acceeasi greutate contin de doua ori mai multa vitamina C decat portocalele. Ardeii rosii, portocalii si galbeni sunt bogati si in betacaroten. Vitamina C si betacarotenele sunt antioxidanti puternici care protejeaza impotriva multor boli, inclusiv cancer si boli de inima.
     Fiind atat de sanatosi si de gustosi, va invit sa urmariti reteta.




     INGREDIENTE: 2 ardei grasi mari, rosii, portocalii sau galbeni
                              50 g spaghete Arnos
                              2 oua
                              60 g branza cu mucegai albastru
                              3 linguri lapte
                              1 lingurita mustar dulce
                              3 linguri chives taiat bucati
                              1 rosie
                              sare si piper dupa gust
                              1/4 lingurita maghiran sau oregano uscat
                              fire intregi de chives pentru ornat


     Ardeii se taie in jumatate pe lungime, taind cu grija si codita. Se arunca semintele si cotorul.
     Pastele Arnos se gatesc al dente pentru 10 minute in apa sarata clocotita. Se scurg bine si se pun deoparte.


     Rosia se curata de coaja si de vegetatii si se taie cubulete.
     Se bat ouale cu branza rasa, mustarul, laptele, chives si oregano. Se adauga rosiile si se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
     Incindem cuptorul la 180°C.
     Intr-un vas termorezistent se aseaza ardeii care se pot sprijini cu ghemotoace de folie metalica, daca este nevoie, ca sa stea la orizontala. In caz contrar umplutura se va scurge inafara. Se umplu pe jumatate cu spaghete,


     apoi se toarna deasupra mixtura de ou si branza.


     Se coc pentru 35-45 minute sau pana cind umplutura este inchegata si incep sa se rumeneasca.
Se servesc ornati cu fire de chives, pot fi acompaniati de frunze cu salata si serviti cu paine proaspata.


     Pofta buna!
     Nico

     PS: Chives este una dintre cele mai populare verdeturi ce are un aspect si un gust asemanator cu ceapa verde.





     Va invit sa cititi ARTICOLUL scris de Bucataria lui Radu despre aceasta planta, un articol foarte educativ ca toate de pe acest blog.


Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.