ALTE DESERTURI

DESERTUL INVINGATORULUI



     Am primit invitatia Bucatareselor vesele sa particip la acest proiect, si cu toate ca nu sunt eu mare maestra in arta decorarii, am zis ca voi incerca sa refac Desertul invingatorului in varianta mea cei drept. Pornind de la acest articol al fetelor am ajuns sa descopar si sa citesc despre Asociatia Little People Romania . Am fost placut impresionata de activitatea asociatiei si de aceea iata-ma astazi aici, demonstrand curaj si defilind cu leii mei si nu in ultimul rand fiind alaturi de Asociatia Little People in lupta lor de zi cu zi. Totodata sper sa va inrolati si voi in aceasta "lupta" si asteptam cu drag dovezile curajului vostru sub forma acestui minunat si parfumat "Desert al Invingatorului" pe adresa de mail a fetelor: bucatareselevesele@gmail.com. Puteti trimite retetele voastre pana pe data de 1 octombrie 2013, iar pe 2 octombrie fetele vor trimite fotografiile voastre in semn de sustinere catre temerarii acestei asociatii.




     Am ales sa denumesc cupcakes-urile mele "Leii invingatori".

     INGREDIENTE: 170 g zahar
                              60 g unt
                              1 ou
                              3 banane bine coapte
                              1 lingurita de coaja rasa de lamaie
                              1 lingurita de extract de vanilie
                              4 lingurite sirop, in cazul meu sirop de soc
                              170 g faina
                              1 lingurita praf de copt
                              1/2 lingurita sare
                              70 g picaturi de ciocolata
                              frisca pentru ornat
                              pasta de zahar pentru ornat
                              coloranti alimentari

     Intr-un castron am mixat zaharul cu untul si cu oul pana am obtinut o spuma crema omogena. Adaugam bananele pisate, coaja de lamaie, extractul de vanilie si siropul. Mixam cat sa le incorporam; in continuare adaugam faina, sarea si praful de copt. La sfarsit adaugam picaturile de ciocolata si amestecam usor sa nu le sfaramam. Compozitia obtinuta o impartim in mod egal in 12 cosulete pentru briose.


     Coacem in cuptorul incins la 180°C pentru 25 minute sau pana cind briosele se rumenesc frumos la suprafata.


     Dupa ce se racesc biosele le ornam cu frisca si cu pasta de zahar sub forma de leu. Am folosit pasta de zahar facuta dupa aceasta reteta.


     Acestia sunt leii mei invingatori, sper sa va placa si totodata va astept alaturi de noi in lupta impotriva cancerului. Imi doresc sa va pasa si impreuna sa reusim sa aducem cat mai multe zambete pe chipurile celor aflati in suferinta.





Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.