ITALIA

SPAGHETTI CON AGLIO E POMODORINI AL FORNO (SPAGHETE CU USTUROI SI ROSII COAPTE IN CUPTOR)



     Bun gasit,

     Pentru astazi am adus pentru voi o reteta care mi-a placut de prima data de cind am vazut-o. M-au incantat rosiile coapte pregatite in casa si imediat m-am pus pe treaba. Si cind mai sarbatorim si "20 de ani de traditie Arnos", atunci nimic nu este mai simplu. Paste avem, inspiratie sa fie.

     INGREDIENTE: 320 g spaghete Arnos
                              600 g rosii cherry
                              6 felii de paine toast
                              100 ml lapte
                              3 catei de usturoi
                              frunze de cimbru, oregano si busuioc
                              putin ulei de masline
                              50 g parmezan ras sau pecorino


     Rosiile le spalam si le taiem in doua pe latime. Le presaram cu sare si le lasam „sa transpire“ 30 minute.


     Cu un robot de bucatarie mixam 4 felii de paine impreuna cu frunzele de cimbru, oregano si busuioc. Pesmetul obtinut va avea o aroma deosebita si o culoare frumoasa verzuie.


     Incalzim cuptorul la 160°C.
     Rosiile le transferam intr-o tava tapetata cu hartie copt. Peste rosii presaram din abundenta pesmetul obtinut si introducem tava in cuptorul incins pentru o ora. Ultimele 15-20 minute mutam pe treapta grill.


     Usturoiul il fierbem pe baie de aburi pana cind se inmoaie.

     Cele doua felii de paine toast ramase se pun la inmuiat in laptele caldut. Dupa 15 minute in care painea absoarbe laptele vom mixa feliile de paine cu laptele si cu usturoiul. Potrivim de sare si de piper dupa gust. Aceasta va fi sosul cu care vom servi spaghetele.





     Intr-o oala punem la fiert apa cu sare si putin ulei. Cind apa incepe sa clocoteasca adaugam spaghetele pe care le fierbem al dente conform indicatiilor de pe ambalaj, respectiv 10 minute. Le scoatem intr-o sita si le presaram cu putin ulei de masline.


     Amestecam spaghetele cu sosul si servim impreuna cu rosiile coapte. Presaram cu pesmetul aromat si cu parmezan ras. Sevim imediat. Absolut delicios!





     Pofta buna!
     Nico

     PS: Reteta este facuta dupa aceasta carte de bucate a bucatarului italian Emanuele Ridi.


Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.