APERITIVE SI SALATE

SALATA DE CURCAN CU STRUGURI SI ALUNE



     Cu contrastele sale de gusturi si texturi, aceasta salata este un fel principal satios, fara a contine insa multe grasimi saturate. Este o reteta perfecta pentru friptura de curcan ramasa de pe o zi pe alta.




     INGREDIENTE: 200 g fusilli Arnos
                              150 g iaurt sau smantana
                              3 linguri maioneza
                              1 lingura otet de vin alb
                              2 lingurite mustar frantuzesc
                              1/2 lingurita tarhon uscat sau 3 linguri proaspat tocat
                              250 g carne de curcan
                              2 tije de telina de petiol
                              115 g boabe de struguri albi si negri
                              55 g alune pecan taiate grosier
                              sare si piper dupa gust


     Tijele de telina se spala si se taie firisoare subtiri.


     Carnea de curcan o asezonam dupa gust cu sare si piper. O frigem pe gratar si dupa ce s-a racit o taiem cubulete.


     Boabele de struguri le taiem in sferturi si le scoatem samburii cu ajutorul unei scobitori.


     Pastele se fierb in apa clocotita sarata pana sunt al dente, respectiv 8 minute in cazul meu. Se scurg si se spala cu apa rece, apoi se scurg din nou si se lasa sa se raceasca.


     Intre timp, intr-un castron mare amestecam iaurtul sau smantana cu maioneza, otetul de vin alb, mustarul si tarhonul. Amestecam ingredientele pana cind dressing-ul este omogen. Se adauga pastele reci, telina, strugurii, carnea si alunele.


     Amestecam ingredientele pana ce pastele sunt acoperite uniform de dressing si daca este nevoie asezonam cu sare si piper.
     Asezam pe farfurii si presaram cu frunze de telina taiate marunt.


     Pot sa va spun ca este cea mai buna salata de paste facuta de mine pana acum si ca ne-a placut enorm de mult. Nu as putea sa va spun decat ca merita sa o incercati, este absolut divina...pe cuvant de fost soim al patriei si de pionier.




     Sa aveti pofta,
     Nico


Nicoleta Grófová

4 comentarii :

  1. Cred ca e o combinatie delicioasa! Nu am mancat, dar sigur m-ar tenta sa o incerc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paula, extrem de delicioasa. Daca incerci reteta sa ne spui daca ti-a placut. O saptamana usoara, Nico

      Ștergere
  2. Nu am mancat niciodata salata cu paste.....Dar asta arata foarte tentant !!!
    Si combinatia trebuie sa fie foarte gustoasa.
    Te tzuc cu mult drag Nico !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea Sidy...ma bucur ca ai revenit. Mie mi-a placut foarte mult salata, am halit-o singura pe toata. Mai fac ceva asemanator fara paste si in varianta de dulce si este la fel este fenomenala. Te imbratisez cu drag, Nico

      Ștergere

Un produs Blogger.