APERITIVE SI SALATE

PENNE RIGATE CU DRESSING DE PORTOCALE SI SUSAN



     Aceste paste gustoase sunt ideale ca si garnitura pentru pui sau pestele cu carnea ferma cum ar fi tonul sau pestele-spada. Este o schimbare interesanta fata de obisnuitii taitei. Am pregatit aceasta reteta pentru concursul "Gateste cu pasiune!".

     INGREDIENTE: 200 g penne rigate Arnos
                                  2 portocale mari
                                  6 cepe verzi taiate fasiute subtiri
                                  2 linguri seminte de susan

                                  Dressing: coaja rasa si sucul de la o portocala
                                                   1 lingura ulei de susan
                                                   2 linguri sos de soia light
                                                   1 catel de usturoi pisat
                                                   1 lingura ghimbir proaspat ras
                                                   sare si piper dupa gust


     Pastele se fierb  al dente conform indicatiilor de pe ambalaj; in cazul pastelor Arnos folosite de mine timpul de fierbere a fost de 9 minute.


     Cat timp se fac pastele se decojesc potocalele. Se curata de pielite si feliile obtinute le punem  deoparte.
     Ceapa verde se taie fasiute subtiri si acestea se pun intr-un castron cu apa rece ca sa se curbeze.


     Pentru a prepara dressingul, se pune coaja rasa si sucul de portocala intr-un castron. Se adauga uleiul de susan, sosul de soia, usturoiul pisat si ghimbirul ras. Se bate mixtura cu grija cat sa se amestece.


     Se scurg pastele si se adauga in dressing. Se amesteca bine, se acopera si se lasa sa se raceasca in acesta.


     Cind este timpul ca salata sa fie servita se scurg cu grija de apa fasiile de ceapa verde. Se pastreaza pentru ornat, iar restul se adauga la salata impreuna cu feliile de portocala taiate bucatele si semintele de susan prajite. Se amesteca ingredientele cu grija, dupa care se serveste salata imediat, presarata cu ceapa verde.



     Sa aveti pofta,
     Nico


Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.