ALTE DESERTURI

BUDINCA DE PASTE CU MERE SI BEZEA



     Pentru ca este sezonul pastelor Arnos, astazi o budinca delicioasa cu mere, branza dulce si bezea. Aceasta budinca se gateste frecvent in Slovacia, ingrientul de baza folosit in prepararea ei sunt bucatile de paine mai veche. Se serveste ca si fel principal la masa de pranz. Am folosit spirale Arnos in locul painii invechite si am fost multumita de rezultat.



BUDINCA DE PASTE CU MERE SI BEZEA

     INGREDIENTE: 200 g paste spirale Arnos
                              250 g branza dulce
                              600 g mere razuite
                              4 oua micute
                              coaja si sucul de la o lamaie
                              285 g zahar pudra
                              1 lingurita scortisoara macinata
                              200 ml lapte
                              80 g pesmet + pentru tapetat forma
                              unt pentru uns forma


     Separam albusurile de galbenusuri. Trei dintre galbenusuri le amestecam cu laptele, 50 g zahar pudra si jumatate din coaja de lamaie.  
     Pastele se fierb al dente in apa cu sare si putin ulei conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce se scurg si racesc le amestecam cu compozitia de mai sus, adaugam pesmetul fin si amestecam cat sa omogenizam compozitia.


     Merele rase le amestecam cu 75 g zahar pudra si scortisoara.
     Branza dulce se amesteca cu galbenusul ramas, 60 g zahar pudra, jumatate din coaja rasa de lamaie si cu zeama de lamaie dupa gust.


     Pentru a coace budinca vom folosi o tava pentru tort, rotunda si cu fund detasabil. Ungem forma cu unt si o presaram cu pesmet. Asezam in straturi pastele, merele rase si la sfarsit branza dulce. Dupa fiecare strat nivelam frumos compozitia din tava si trecem la urmatorul.


     Coacem budinca in cuptorul incins la 180°C pentru 30-40 minute. In acest timp pregatim bezeaua. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si cind avem o spuma densa adaugam zaharul pudra ramas, respectiv 100 g. Amestecam si acum bezeaua devine densa si cremoasa. Intindem bezeaua pe suprafata budincii si dam la cuptor pentru alte 10-15 minute.


     Servim budinca calda sau rece, presarata cu pudra de scortisoara.


     Este delicioasa, aromata si gustoasa.


     Pofta buna,
     Nico

Nicoleta Grófová

4 comentarii :

Un produs Blogger.