Se apropie sarbatoarea Craciunului si astazi, daca imi treceti pragul, va servesc cu lichior de oua. Este un lichior foarte aromat si gustos, o reteta care m-a surprins pur si simplu avand in vedere ca eu nu consum alcool. Am pregatit acest lichior pentru ca se folosea intr-o reteta pe care mi-am propus sa o fac pentru sarbatorile din acest an, voiam sa il cumpar cind mi-au cazut ochii pe aceasta reteta. Pana la pus in practica reteta nu a mai fost decat un pas.
Reteta este preluata din cartea lui Vojtech Artz si pot sa va spun ca va deveni traditie in familia noastra in perioada sarbatorilor de iarna.
INGREDIENTE: 1 conserva de lapte condensat indulcit
1 conserva de lapte condensat neindulcit
5 galbenusuri de ou
1 plic de zahar vanilat
500 ml rom sau vodca
Intr-un castron inalt amestecam ambele conserve de lapte condensat, galbenusurile si zaharul vanilat.
Mixam cu mixerul la viteza mica pana se omogenizeaza compozitia. Turnam incet romul si amestecam. Lichiorul obtinut il turnam in sticle pe care le inchidem si le pastram la loc intunecat si racoros. Este de preferat sa pregatim lichiorul inainte cu 2-3 saptamani inainte de Craciun si apoi sa il servim.
Este absolut delicios!
Daca sunteti inca in cautarea unui cadou de Craciun pentru cei dragi, lichiorul de oua pregatit de dvs. cu dragoste este cea mai buna alegere. Pregatindu-l, mi-am dat seama ca este absolut cadoul perfect.
Sa aveti sarbatori imbelsugate si fericite! Craciun fericit!
Ramaneti cu bine,
Nico
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu