APERITIVE SI SALATE

CUPCAKES APERITIV CU BROCCOLI SI SOMON AFUMAT



     Pentru ca se apropie Craciunul, astazi va prezint o reteta de cupcakes aperitiv realizata cu legume congelate Bonduelle. Normal, daca te gandesti la cupcakes aperitiv.... imediat iti amintesti de legumele Bonduelle.
Buchetelele de broccoli, somonul afumat si crema de branza, fac ca aceste mici cupcakes sa aiba gustul Nordului! De asemenea, le putem gati impreuna cu cei mici.




     INGREDIENTE: 1 punga de broccoli Bonduelle
                                150 g unt moale
                                200 g faina
                                4 oua
                                1-2 felii de somon afumat taiat in fasii
                                1 lingurita praf de copt
                                1 lingurita boia de ardei dulce
                                1 lingurita seminte de mac
                                1/2 lingurita de curry
                                1 lingurita seminte de mustar
                                sare si piper dupa gust

                                150 g crema de branza Philadelphia sau alt tip
                                50 ml smantana pentru frisca

     Gatim broccoli cum este indicat pe ambalaj, respectiv fara decongelare se fierbe in apa cu sare pentru 10 minute.
     Intr-un castron mixam ouale cu un praf de sare. Adaugam faina, praful de copt si untul moale. Amestecam pana compozitia este omogena. Adaugam condimentele, respectiv boiaua de ardei dulce, curry, semintele de mustar, sare si piper dupa gust. Daca aluatul este prea rigid se adauga un pic de lapte.
     Pregatim formele de briose si cosuletele de hartie. In fiecare cosulet punem o lingura din aluat; adaugam 1-2 buchetele de broccoli si o bucatica de somon afumat.


     Acoperim cu o alta lingura de aluat si presaram cu seminte de mac.


     Coacem briosele in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 minute pana cand briosele sunt usor rumenite. Scoatem briosele pe un gratar si le lasam la racit.


     Pentru topping: Mixam intr-un castron smantana si crema de branza pana cind nu cade de pe bratele mixerului. Daca este nevoie adaugati sare dupa gust, in cazul cremei de branza folosite de mine nu a fost cazul sa mai adaug sare.
     Punem amestecul intr-un pos si decoram fiecare cupcake. Presaram cu fluorescente de broccoli si piper proaspat macinat.


     Si o sectiune gustoasa pentru a se vedea cum arata in interior cupcakes-urile.


     Spor la preparat,
     Nico




     PS: Cu aceasta reteta am castigat in cadrul concursului Bonduelle “Alege zi de zi o culoare Bonduelle”, tematica Sanatos din saptamana 09.12.2013 - 15.12.2013 urmatoarele produse foarte utile in bucatarie:

                                                    Set 4 vase ceramice Emile Henry


Steamer Tefal

     
     Multumesc frumos Bonduelle pentru premiu!


Nicoleta Grófová

2 comentarii :

Un produs Blogger.