In blogosfera am avut un concurs foarte gustos si cu premii pe masura. Paste Baneasa si Diva in bucatarie ne-au poftit la concurs. Un concurs unde se pot castiga munti de paste si seturi de vase ceramice de calitate inalta. Normal ca am incercat sa pregatesc si eu ceva, o ciorbita cu vita si sfecla rosie. Daca reteta va fi pe placul juriului...vom vedea, pana atunci le multumesc pentru initiativa frumoasa.
INGREDIENTE: 500 g carne vita cu os
200 g fidea Baneasa
200 ml bors de putina
2 sfecle rosii
1 buc. varza alba micuta
1 buc. morcov
1 buc. ceapa
1 buc. pastranac
1 bucata dintr-o telina
2-3 fire cimbru
1 legatura patrunjel
200 g smantana grasa
sare si piper dupa gust
Carnea se spala bine in mai multe ape si se pune la fiert in apa fara sare. Sarea o adaugam putin mai tarziu pentru a nu se intari carnea de vaca. Fierbem la foc mediu pana carnea incepe sa se stranga pe oase.
Intre timp pregatim legumele. Radacinoasele le taiem cubulete, respectiv morcovul, patranacul, telina, ceapa si sfecla rosie. Varza o taiem fideluta.
Dupa ce carnea este aproape facuta adaugam in ciorba radacinoasele si varza.
Daca este nevoie mai completam cu apa. Cind ciorba da in clocot adaugam firele de cimbru. Potrivim de sare si piper negru dupa gust. Fierbem pana se inmoaie toate legumele. Cind ciorba este aproape gata, scoatem oasele de vita si alegem carnea de pe ele. Carnea o taiem bucatele si o adaugam inapoi in ciorba. Punem si fideaua Baneasa si cind aceasta este fiarta potrivim ciorba cu bors.
Lasam sa clocoteasca si inchidem focul. Adaugam patrunjelul verde tocat marunt si servim cu pofta.
Aceasta ciorbita noi o servim cu smantana si jumatati de oua fierte moi. Este foarte foarte gustoasa si este nemaipomenita in zilele geroase de iarna.
Sa aveti pofta!
Nicoleta
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu