LEGUME SI ZARZAVAT

FRIGARUI PRAJITE CU CIUPERCI



     Bun gasit,

     Odata, ne-am intalnit cu niste prieteni si din vorba in vorba, ajungem la ce aveti astazi la pranz. Raspunsul a venit simplu si rapid: "ce este la reduceri (in magazine, normal)". Asa se face ca astazi avem ciuperci, ciuperci la pret promotional de la Lidl. Nu stiu cum este in Romania, dar la noi, reducerile sunt reduceri, si vorba sotului meu: "reducere mai mica de 30% nu este reducere" si nu trebuie luata in seama. Ciupercile din reteta de fata aveau o reducere de 50%, deci o reducere frumusica. Le-am cumparat de dragul pretului, nestiind ce anume voi pregati cu ele. O scurta privire pe cartea de bucate preferata de aici si ciupercile deja le vedeam in "Frigarui prajite cu ciuperci". S-a dovedit a fi o alegere buna, deoarece ne-au placut foarte mult. Iata reteta:

     INGREDIENTE: 200 g cascaval emmentaler sau eidam
                               2 dovlecei zucchini
                               100 g bacon
                               16 ciuperci micute
                               ulei pentru prajit
                               bete pentru frigarui

                               Pentru aluat: 3 oua
                                                   100 ml lapte
                                                   faina
                                                   sare


     Ciupercile le curatam, le spalam si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.
     Cascavalul il taiem bucatele micute, dovlecelul in felii groase de aproximativ 0,5 cm, iar baconul l-am taiat deasemenea bucati.




     Intr-un castron pegatim aluatul in care vom imbraca frigaruile, respectiv batem ouale cu un praf de sare. Turnam laptele si adaugam faina cat sa rezulte un aluat moale si care curge. Toate ingredientele pregatite se prezinta astfel:


     Pe fiecare frigaruie asezam o bucata de cascaval, zucchini, bacon si o ciupercuta. Am repetat inca o data insiruirea de dinainte si am trecut la urmatoarea frigaruie.

Frigaruile inainte de prajire

     Imbracam frigaruile in aluat si le prajim la foc mare in uleiul incins.


     Frigaruile le lasam cat sa se rumeneasca si le scoatem pe servetele de hartie.


     Servim frigaruile cu maioneza cum am servit noi, ketchup  sau cu sos tartar care aici se serveste pe langa conopida pane, broccoli pane, chiar si cartofii prajiti sunt foarte buni langa acest sos. Si mie imi place la nebunie insa am uitat sa cumpar si singurul borcan disponibil era cel de maioneza.



     Pofta buna va doresc,
     Nico





Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.