Bun gasit,
Odata, ne-am intalnit cu niste prieteni si din vorba in vorba, ajungem la ce aveti astazi la pranz. Raspunsul a venit simplu si rapid: "ce este la reduceri (in magazine, normal)". Asa se face ca astazi avem ciuperci, ciuperci la pret promotional de la Lidl. Nu stiu cum este in Romania, dar la noi, reducerile sunt reduceri, si vorba sotului meu: "reducere mai mica de 30% nu este reducere" si nu trebuie luata in seama. Ciupercile din reteta de fata aveau o reducere de 50%, deci o reducere frumusica. Le-am cumparat de dragul pretului, nestiind ce anume voi pregati cu ele. O scurta privire pe cartea de bucate preferata de aici si ciupercile deja le vedeam in "Frigarui prajite cu ciuperci". S-a dovedit a fi o alegere buna, deoarece ne-au placut foarte mult. Iata reteta:
INGREDIENTE: 200 g cascaval emmentaler sau eidam
2 dovlecei zucchini
100 g bacon
16 ciuperci micute
ulei pentru prajit
bete pentru frigarui
Pentru aluat: 3 oua
100 ml lapte
faina
sare
Ciupercile le curatam, le spalam si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Cascavalul il taiem bucatele micute, dovlecelul in felii groase de aproximativ 0,5 cm, iar baconul l-am taiat deasemenea bucati.
Intr-un castron pegatim aluatul in care vom imbraca frigaruile, respectiv batem ouale cu un praf de sare. Turnam laptele si adaugam faina cat sa rezulte un aluat moale si care curge. Toate ingredientele pregatite se prezinta astfel:
Pe fiecare frigaruie asezam o bucata de cascaval, zucchini, bacon si o ciupercuta. Am repetat inca o data insiruirea de dinainte si am trecut la urmatoarea frigaruie.
Frigaruile inainte de prajire
Imbracam frigaruile in aluat si le prajim la foc mare in uleiul incins.
Servim frigaruile cu maioneza cum am servit noi, ketchup sau cu sos tartar care aici se serveste pe langa conopida pane, broccoli pane, chiar si cartofii prajiti sunt foarte buni langa acest sos. Si mie imi place la nebunie insa am uitat sa cumpar si singurul borcan disponibil era cel de maioneza.
Pofta buna va doresc,
Nico
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu