ALTE DESERTURI

PERE UMPLUTE IN FOIETAJ



     Bun gasit!

     Numai suntem in plin sezon al perelor, dar pe piata inca se mai gasesc pere bune si tari. De aceea astazi avem "Pere umplute in aluat foietaj", o reteta delicioasa realizata dupa Violeta Postolache. Reteta prietenei mele o gasiti AICI.
     Va invit sa urmariti reteta care nu are un grad de dificultate ridicat; orice gospodina incepatoare ar trebui sa o realizeze fara probleme.

     INGREDIENTE: 1 kg pere tari
                                1 pachet aluat foietaj
                                300 g nuci macinate
                                3 linguri miere albine
                                1/2 l vin alb
                                200 g zahar
                                condimente: batoane scortisoara, nucsoara, cuisoare
                                1 ou pentru uns
                                frunze menta pentru decor


     Perele, asa cum este recomandat in reteta trebuie sa fie tari. Perele mele au fost de la mama si atat am amanat realizarea acestei retete ca mi s-au copt foarte tare si a fost cam greu sa le curat fara sa le stric forma. Deasemenea, urmatorul inconvenient provenit de la coacerea excesiva a perelor a fost ca nu le-am putut fierbe in siropul de vin decat foarte putin, altfel riscam sa obtin un compot de pere cu vin.




     Daca aveti perele tari vom proceda astfel: perele le curatam de coaja fara sa le taiem coditele.


     Intr-o cratita punem vinul, zaharul, batoanele de scortisoara si cuisoarele. Cand lichidul clocoteste adaugam perele si le lasam sa fiarba pana cind intra furculita cu usurinta in ele.


     Le scoatem pe o farfurie si le lasam sa se racoreasca. Apoi, cu mare atentie, le scoatem semintele si taiem putin din fundul fiecarei pere pentru a se aseza si sta frumos in picioare. Siropul am continuat sa il fierb pana s-a ingrosat putin si a avut consistenta unui sirop propriu zis.
     Nucile le amestecam cu mierea de albine si umplem fiecare para cu aceasta pasta.


     Foietajul il taiem fasii subtiri si il infasuram in jurul perelor incepand de jos si continuand pana sus langa codita. Perele trebuie sa fie usor umede ca sa nu se dezlipeasca aluatul si sa cada. Le ungem cu oul batut si le asezam in tava pe hartie de copt. Coditele le-am infasurat in folie de aluminiu pentru ca m-am temut sa se vor arde la copt.


     Dam tava in cuptorul reincalzit la 180°C pana se rumeneste frumos foietajul. Lasam sa se raceasca si apoi servim cu siropul de vin in care am fiert perele.



     Acest desert este minunat, are un gust placut si este foarte aspectuos. Cu ajutorul lui va puteti incanta musafirii si prietenii.

     Pofta buna,
     Nico





Nicoleta Grófová

2 comentarii :

  1. Nico draga vin la tine in vizita !
    Perele astea sunt atat de aspectuoase incat ma cheama la tine....si aroma asta de condimente amestecatem na da gata !
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sidy, daca aromele au ajuns pana la tine, sunt multumita. Reteta si-a indeplinit scopul, deci ti-a facut pofta. Super, yupiiiii. Te pup cu drag, Nico

      Ștergere

Un produs Blogger.