Fiind in urma cu articolele pe blog, astazi avem "rosii umplute cu spuma de pui" - o reteta pregatita in weekend pentru concursul fetelor de la Bucataresele vesele in colaborare cu Cappy Romania.
Reteta este dintr-o carte de bucate si este prezentata ca specifica bucatariei olandeze. Noua ne-a placut foarte tare; dintre cele 2 retete pregatite de mine familia a conchis ca aceasta a fost "the best".
INGREDIENTE: 4 rosii tari
4 migdale
1 portocala
Spuma de pui: 200 g carne de pui fripta
100 g unt
sare si piper dupa gust
3 linguri de smantana dulce
Carnea de pui o marinam de cu seara si o presaram cu condimentele preferate. A doua zi o frigem intr-o tigaie teflonata si o lasam sa se raceasca.
Din fiecare rosie taiem un capacel si cu ajutorul unei lingurite curatam miezul fiecareia. Presaram cu sare in interior si le lasam la scurs pe un servetel.
Intr-un castron frecam spuma untul si apoi adaugam pieptul de pui maruntit cu ajutorul unui robot de bucatarie.
Amestecam cat sa omogenizam si apoi adaugam frisca batuta tare. O incorporam in amestecul de unt si carne de pui si astfel umplutura este gata.
Umplem fiecare rosie cu spuma de pui,
si decoram cu o bucatica de portocala si o migdala.
Servim cu paine prajita.
Pofta buna!
Nico
Update 17.04.2014 : Cu aceasta reteta am castigat in cadrul concursului organizat de Bucateresele Vesele in colaborare cu Cappy Romania, spre degustare, 5 sticle de suc cu noile arome Cappy.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu